Turkish Airlines forsinkelser? – Få kompensation og erstatning for forsinket Turkish Airlines fly

Var dit Turkish Airlines fly forsinket, overbooket eller helt aflyst? Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

Du kan selv søge erstatning for forsinkelser direkte hos Turkish Airlines, men proceduren  kan godt være lidt besværlig og tidskrævende. 

Flypenge.dk tilbyder derfor, at klare hele sagen for dig. Du skal intet betale - vi tager kun en mindre andel af det beløb vi (som regel) ender med at skaffe i kompensation til dig.

https://vimeo.com/458197602

Forsinkelser og aflysninger med Turkish Airlines

Når Turkish Airlines har forsinket, annulleret, eller nægtet dig boarding grundet overbooking, kan du kræve kompensation. Ifølge EU-forordning 261/2004 kan en person kræve erstatning på op til 4.500 kr. for forsinkede eller aflyste flyvninger.

Du kan kræve erstatning 3 år tilbage for forsinkede og annullerede flyvninger.

Du er ikke berettiget kompensation, hvis dit fly er forsinket ved afgang, men ankommer inden for den fastsatte tid. Flyvningen skal forsinkes i mere end 3 timer på ankomsttidspunktet før, du er berettiget. 

I tilfælde af at flyet lander 10 minutter før 3-timers deadlinen, men døren er lukket i over 10 minutter, kan du gøre krav på kompensation.

Kompensationsbeløbet som du kan kræve fra flyselskabet bestemmes af rejsens længde, samt hvor længe du var blevet forsinket, da du ankom til dit bestemmelsessted – husk at kompensationen er pr. passager!

Din rejse var Sagen bliver sendt i retten Sagen bliver IKKE sendt i retten
under 1.500 km. og forsinket mere end 3 timer 907,50 kr. 1.450,00 kr.
1.500-3.500 km. og forsinket mere end 3 timer 1.430,00 kr. 2.325,00 kr.
over 3.500 km. og forsinket mellem 3-4 timer 1.080,00 kr. 1.730,00 kr.
over 3.500 km. og forsinket mere end 4 timer 2.175,00 kr. 3.485,00 kr.

Overbooking med Turkish Airlines

Hvis Turkish Airlines har afvist dig mod din vilje, skal de yde dig kompensation i overensstemmelse med ovenstående skema. Forsinkelsen skal dog være på mindst to timer, og du skal afgå fra en EU-lufthavn ELLER dit fly skal være registreret i EU. Boardingafvisningen giver dig ret til at vælge mellem enten;

  • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
  • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed
  • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

Turkish Airlines skal desuden bistå forplejning i form af mad og drikke, to gratise telefonopringninger og indkvartering på hotel såfremt forsinkelsen strækker sig over natten.

Du kan læse mere om dine rettigheder ved overbooking og nægtet boarding her.

Få din berettiget kompensation fra Turkish Airlines

Har du oplevet forsinkelser på din rejse med Turkish Airlines, er du muligvis berettiget kompensation, såfremt forsinkelsen er over tre timer og ikke skyldes en ekstraordinær omstændighed.

Hos Flypenge er vi eksperter i dine rettigheder som flyrejsende. Som en del af Hornskov Vindberg har Flypenge mange års erfaring med håndtering af inddrivelse af penge, både i og uden for retten. 

Du kan udfylde dine flyoplysninger i vores ansøgningsformular her, og se hvor meget du er berettiget.

Turkish Airlines historie

Det tyrkiske nationale flyselskab, Turkish Airlines, har gennem de sidste årtier sigtet efter et bredt internationalt publikum. Sloganet "Widen Your World" vidner netop om selskabets mision om at blive et førende europæisk luftfartselskab med et verdensomspændende rutenetværk.

Turkish Airlines har på blot 86 år udviklet sig fra at være en lille regional aktør til et globalt centrum i den internationale luftfartsindustri.  Turkish Airlines er i dag et af ​​branchens største luftfartsselskaber med over 300 destinationer.

I 1933 startede historien for Turkish Airlines. Selskabet var i begyndelsen departement under det tyrkiske forsvarsministerium og fløj kun indenrigs. Dens flåde bestod af fem fly med plads til højst ti passagerer.

Fem år senere blev det en del af Transportministeriet og omdøbt til "General Directorate of State Airlines". I 1947 foretog selskabet sin første internationale rute til Athen, men de var dog fortsat et indenrigsflyselskab frem til starten af 1960'erne.

I 1983, 50 år efter grundlæggelsen, fastsatte den nye tyrkisk regering, at Turkish Airlines skulle moderniseres.

Flyselskabets beskedne omdømme ændrede sig i gennem det næste årti til anerkendelse internationalt med en mangfoldighed af flyruter indenlandsk og udenlandsk. I 2008 blev Turkish Airlines det 20. medlem af Star Alliance - En alliance som både Lufthansa og SAS er medlem af.

Siden er Turkish Airlines flere år i træk blevet kåret til Europas bedste.

Turkish Airlines destinationer

Turkish Airlines flyver i øjeblikket til 120 lande og i alt 302 destinationer over hele verden. De kontinenter med de fleste destinationer uden for Tyrkiet er Europa med 114 (herunder Transcaucasia, Cypern og Sibirien), Asien med 69, Afrika med 51 (herunder Sinai-halvøen) og Amerika med 17.

Turkish Airlines har sin primære hovedbase i Istanbuls internationale lufthavn Atatürk Airport, hvilket geografisk er perfekt for transatlantiske rejser.

Foruden Atatürk Airport har Turkish Airlines luftfartshub i Istanbul Airport, Sabiha Gökçen Internationale Lufthavn og Esenboğa Internationale Lufthavn. Her i Danmark kan du flyve med Turkish Airlines fra både Billunds, Aalborgs og Københavns lufthavn.

Turkish Airlines priser og anmeldelser

Gennem årene har Turkish Airlines vundet adskillige priser. I 2015 blev selskabet tildelt Skytrax World Airline Awards for bedste flyselskab i Europa, bedste flyselskab i Sydeuropa samt verdens bedste businessclass airline lounge og verdens bedste business class lounge spisestue.

Skytrax vurderer og kårer hvert år alverdens flyselskaber og lufthavne. På nuværende tidspunkt er Turkish Airlines et 3 stjernet flyselskab, og ligger nr.18 på Skytrax top-100 liste over bedste flyselskaber i verden.

Med udgangspunkt i kundernes vurdering af Turkish Airlines har selskabet fået 5 ud af ti stjerner. Denne vurdering er baseret på siddekomfort, check-in-muligheder, service, underholdning ombord på flyet, og værdien for pengene. Over 20 millioner passagerer deltog ifølge Skytrax i afstemningen i 2018.

Turkish Airlines punktlighed

Her på Flypenge har vi med udgangspunkt i flyselskaber med flest passagerer i Københavns Lufthavn lavet en liste over punktlighed. 2 ud af de 19 største var der ikke data på. Det drejer sig om: Ryanair og Danish Air Transport (DAT).

Ifølge disse tal for regularitet og punktlighed placerer Turkish Airlines sig solidt i midten på en 8.plads med 23,76% forsinkelser. Du kommer derfor med stor sandsynlighed afsted til tiden, hvis du vælger dette tyrkiske flyselskab.

Se hvilket flyselskab som indtog førstepladsen over de mest punktlige flyselskaber i 2018.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €