Kompensation for aflyst flyvning

Aflyste flyvninger er et stort problem i Europa og forårsager rejseafbrydelser og mistede tilslutningsfly. Muligheden for at indgive et flykrav i henhold til EU 261 er beregnet til at holde flyselskaberne ansvarlige og give kompensation for passagerernes ulejlighed. Men flyselskaberne samarbejder ikke altid. Derfor er det vigtigt at have en professionel som TravelRefund på din side.

Kompensation for aflyste flyvninger

Den Europæiske Union underskrev i 2004 en lovgivning, der giver kompensation for aflyste fly under visse omstændigheder. I henhold til forordning 261 (oftest kendt som EU 261) har passagerer ret til kompensation for aflyste fly eller fly, der er forsinket mere end 3 timer. Kompensation for et aflyst fly kan omfatte refusion af billetprisen plus en ekstra betaling på op til 600 euro.

Hvis dit fly er aflyst, og du vælger at tage det næste ledige fly, kan du også have ret til yderligere fordele, mens du venter. Det kan omfatte måltider og drikkevarer i lufthavnen samt overnatning og transport til og fra lufthavnen.

Ikke alle passagerer har ret til kompensation for aflyste fly. For at kunne indgive et krav for et aflyst fly, skal du være:

Det er vigtigt at bemærke, at i tilfælde af en aflysning, skal flyselskabet være ansvarlig for aflysningen, for eksempel på grund af mekaniske problemer eller personaleproblemer
- aflysninger på grund af vejr og visse andre omstændigheder er ikke støtteberettigede.

Om du er berettiget til kompensation, afhænger også af, hvornår det næste ledige fly lander på destinationen. Hvis du ikke ankommer mere end 2 timer senere på trods af dit aflyste fly, er du muligvis ikke berettiget til kompensation. Og hvis du får besked mere end 14 dage i forvejen, er du heller ikke berettiget. Tag et kig på tabellen nedenfor for at se forskellige scenarier, hvor du kan være berettiget.

Du får besked.. Og din alternative flyvning lander.. Er du berettiget?
Mindre end 14 dage før Ingen alternativ flyvning er foreslået Ja
7 - 14 dage før Mindre end 4 timer senere Nej
7 - 14 dage før Mere end 4 timer senere Ja
0 - 7 dage før Mindre end 2 timer senere Nej
0 - 7 dage før Mere end 2 timer senere Ja

Du kan læse mere om, hvorvidt du er berettiget til at indgive et flykrav på vores side flight cancellation rights.

Kompensation efter flyveafstand

Når du har fundet ud af, om du er berettiget, vil du sikkert gerne vide: "Hvor meget kompensation kan jeg kræve for en aflyst flyvning?" Svaret er, at det afhænger af afstanden på din flyvning. Logikken er, at jo længere din flyrejse er, jo mere generet vil du være af en aflysning, og jo mere kompensation har du derfor ret til. Her er, hvad du kan få, når du indgiver et krav for en aflyst flyvning:

Din kompensation afhænger ikke af, hvor meget du har betalt for din billet, eller om du rejser i forbindelse med arbejde eller privat. Hvis du opfylder kravene, har du ret til et fast beløb

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €