Start dit krav

Faret vild i Kastrup Lufthavn? Her er de travleste lufthavne i verden

Det har aldrig været lettere at rejse verden rundt, da lufthavne kontinuerligt udvides for at rumme flere passagerer og flyselskaber. Det gør desværre også, at der aldrig har været mere pres på verdens lufthavne, som i stigende grad bliver mere travle for netop at undgå forsinkelser: Her er de travleste luthavne i verden.

Er du nysgerrig efter at vide, hvilke der er de travleste lufthavne i verden?

Efter at have læst denne artikel vil du både vide, hvilke lufthavne der er travlest i verden på baggrund af passagertrafik og hvilken som er den største efter størrelse.

1. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport

Hartsfield Jackson Atlanta International Airport er verdens største lufthavn med hensyn til antal passagerer, der passerer. Sidste år fløj mere end 107 millioner gennem denne lufthavn. Den er knudepunkt for blandt andre Delta Air Lines, og ligger 11 km syd for Downtown Atlanta.

Hartsfield Jackson Atlanta International Airport har haft 1. pladsen som den travleste siden 1998. Lufthavnen er arbejdsplads for over 55.000 mennesker, der bl.a. arbejder for flyselskaber, koncessionerede selskaber, sikkerhed, forbundsregeringen, og Atlantas bystyre. Lufthavnen har ialt fem landingsbaner og en helikopterlandingsplads.

 • Årlige passagerer: 107,394,029 millioner
 • Land: USA

2. Beijing Capital International Airport

Beijing Capital International Airport kommer ind på en solid 2. plads blandt verdens travleste lufthavne med mere end 95,8 millioner passagerer årligt. Lufthavnen ligger 20 km nord for Beijing, og er tilmed den største i Kina.

Beijing Capital International Airport blev bygget i 1958. Dengang var der to terminaler og to landingsbaner. I 2003 begyndte Beijing Capital International Airport med en større udvidelse for at imødekomme behovene for den stigende passagertrafik. Projektet involverede konstruktion af en tredje bane, en underjordisk jernbaneforbindelse og terminal 3. Udvidelsen blev afsluttet til en pris af $ 3,5 mia. 

 • Totale antal passagerer: 100,983,290 millioner
 • Land: Kina

3. Dubai International Airport 

Normalt prinser Dubai sig med alle slags verdensrekorder, og alt er glitter og glamour i deres Emirat. De må dog nøjes med en 3. plads i forhold til listen over de travleste lufthavne i verden.

Fra denne lufthavn kan du flyve med Emirates, et af de bedste flyselskaber i verden, og mange andre flyselskaber fra hele verden. Dubai er også et stort forbindelseshub, især for destinationer i Asien og Afrika. Lufthavnen består af 3 terminaler, hvoraf terminal 3 kun benyttes af Emirater og Qantas.

Dubai International Airport har vundet mange priser takket være deres mange faciliteter, hurtige Wi-Fi og brugervenlighed.

Totale antal passagerer: 89,149,387 millioner
Land: De Forenede Arabiske Emirater

4. Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport er den fjerde travleste lufthavn i verden og den anden travleste i Amerika. Los Angeles International Airport blev oprindeligt navngivet Mines Field i 1930 og under 2. Verdenskrig fungerede den som den generelle luftfartbase. LAX er placeret i intet mindre end i Los Angeles, Californien.

Der er mere end 80 millioner mennesker, der rejser ind eller ud af Los Angeles International Airport hvert år. Men det er ikke kun passagerer, der rejser igennem. Yderligere 2 millioner tons gods passerer også denne lufthavn hvert år. Lufthavnen beskæftiger over 59.000 mennesker.

 • Totale antal passagerer: 87,534,384 millioner
 • Land: USA

5. Tokyo International Airport

Travleste lufthavne i verden

Tokyo International Airport, almindeligt kendt som Haneda airport, er den travleste lufthavn i Japan med mere end 87 millioner passagerer årligt. 

Hvis du har været i Japan før, har du måske bemærket, hvor organiseret og velfungerende alt i samfundet er. Og Tokyo International Airport er ikke en undtagelse, den er næsten fejlfri, og det er bestemt en fornøjelse at flyve til og fra denne lufthavn. 

 • Totale antal passagerer: 87,131,973 millioner
 • Land: Japan

6. O’Hare International Airport

Travleste lufthavne i verden

Chicago O’Hare International Airport er en amerikansk lufthavn i det nordlige Chicago, der ofte fungerer som en transitlufthavn for mange ruter i det kontinentale USA. Det er den tredje travleste lufthavn i USA med mere end 83 millioner passagerer årligt. O’Hare International Airport åbnede officielt for kommerciel lufttrafik i 1955 og betjente 176.902 passagerer i det første år.

 • Totale antal passagerer: 83,339,186 millioner
 • Land: USA

7.  London Heathrow Airport

Travleste lufthavne i verden

Den travleste lufthavn i Europa kommer ind på en beskeden 7. plads globalt. Der er dog ingen mangel på flyrejser fra London Heathrow Airport, da den er lufthavnen med flest forbindelser. De 80 millioner passagerer, der flyver til og fra lufthavnen, har også et bredt udvalg af shoppingfaciliteter. 

Transporten fra byens centrum til lufthavnen er også meget god i form af Heathrow Express.

 • Totale antal passagerer: 80,126,320 millioner
 • Land: Storbritannien

8. Hong Kong International Airport

Travleste lufthavne i verden

Hong Kong har længe været et økonomisk centrum i verden, så det er ikke så overraskende, at mange mennesker rejser hertil fra hele verden. Hong Kong International Airport er bygget på øen Lantau Island tilbage i 1998.

Det er en af ​​de førende lufthavne i verden. Den har vundet “Årets verdens lufthavn” fra Skytrax 7 gange på 10 år. Hong Kong International Airport er hub for Cathay Pacific, Dragonair, Hong Kong Airlines og Hong Kong Express. Det er den tredje travleste lufthavn med hensyn til passagerer i Asien. Men Hong Kong International Airport er og forbliver den største fragtoperatør i verden. Sidste år håndterede de mere end 5,1 millioner ton last.

Hong Kong International Airport har et meget avanceret motorvej og jernbanesystem, der forbinder den med byen Hong Kong. Bygningsprojektet var et af de største i verden, og blev designet af den berømte arkitekt Norman Foster. Målet med lufthavnen var at øge trafikken og kapaciteten, som den gamle Kai Tak Lufthavn ikke kunne håndtere. Det er fortsat en af de bedste lufthavn i verden med en femte plads på Skytrax.

 • Totale antal passagerer: 74,517,402 millioner
 • Land: Kina

9. Shanghai Pudong International Airport

Travleste lufthavne i verden

Shanghai Pudong International Airport er et vigtigt luftfartscentre i Kina og fungerer som et knudepunkt for China Eastern Airlines og Shanghai Airlines. Derudover er det hub for Spring Airlines, Juneyao Airlines og et sekundært hub for China Southern Airlines. 

Lufthavnens konstruktion giver den en kapacitet til 80 millioner passagerer årligt. I 2017 håndterede lufthavnen 70.001.237 passagerer. Dette ciffer gør Shanghai Pudong International Airport til den 2. travleste lufthavn i det kinesiske landdistrikt. Den er placeret som den 9. travleste lufthavn i verden. Ved udgangen af ​​2016 tjente Shanghai Pudong International Airport 210 destinationer og var vært for 104 flyselskaber.

 • Totale antal passagerer: 74,006,331 millioner
 • Land: Kina

10. Charles de Gaulle, Paris

Travleste lufthavne i verden

Paris Charles de Gaulle Lufthavnen er den største lufthavn i Frankrig og den næststørste lufthavn i Europa. Lufthavnen ligger 23 km nordøst for Paris. Den har et omspændende transportnet med forbindelse til hovedstaden og de omkringliggende områder. 

Næsten 69 millioner passagerer rejste fra eller til Paris CDG sidste år. Lufthavnen er en del af Paris’ Lufthavne, sammen med Paris Orly Lufthavn. Paris CDG er hovednavlen og hjemsted for Air France. Især flyvninger til Afrika og Sydamerika er forbundet med den parisiske lufthavn.

 • Totale antal passagerer: 72,229,723 millioner
 • Land: Frankrig

De største lufthavne i verden

Verdens største lufthavn efter arealmål er King Fahd International Airport (KFIA) i Dammam Saudi-Arabien. Det tog 15 år at bygge denne enorme lufthavn! Hvis du nogensinde flyver hertil eller herfra, skal du være parat til at navigere rundt i den seks etagers terminal, der dækker over 780 kvadratkilometer. Der er endda en moske på taget af parkeringspladsen, der er stor nok til 2000 tilbedere!

Desværre kan du ikke se alt, hvad lufthavnen har at tilbyde – medmindre du selvfølgelig er medlem af den saudiarabiske kongefamilie eller en højtstående embedsmand. Deres private terminal dækker 177.000 kvadratmeter og er kun forbeholdt meget specielle gæster til lande.

Lufthavn Areal
King Fahd International Airport   780 km²
Denver International Airport                     137.26 km²
Dallas/Fort Worth International Airport         78 km²
Shanghai Pudong International Airport         33.5km²
Paris Charles de Gaulle Airport                     32 km²

Istanbul Airport – Fremtidens travleste lufthavn i verden

Den nye lufthavn i Istanbul er også en af de travleste lufthavne i verden. Den blev indviet tidligere i 2019, og det forventes at blive den travleste lufthavn i verden i den nærmeste fremtid. Der er dog stadig et stykke vej, før den maksimale kapacitet på 150 millioner passagerer overskrides. Men det vil sandsynligvis ske, når Turkish Airlines fortsætter med at udvide og indføre nye ruter rundt om i verden.

Travleste lufthavne i verden

Istanbul Airport forventer at håndtere omkring 90 millioner passagerer, hvilket ville gøre det til den tredje travleste lufthavn i verden, lige før Dubai International Airport.

Travleste lufthavne i verden

I fremtiden har Istanbul Lufthavn også muligheden for at øge sin kapacitet til 200 millioner passagerer.

Passagerer: 150 millioner
Land: Tyrkiet

Læs også om de fem travleste lufthavne i Europa.

Kategorier:Ikke-kategoriseret

FAQ

 • Hvilken lufthavn er verdens største?

  Verdens største lufthavn efter arealmål er King Fahd International Airport (KFIA) i Dammam Saudi-Arabien.

 • Hvad er den mest brugte lufthavn?

  Hartsfield Jackson Atlanta International Airport er verdens største lufthavn med hensyn til antal passagerer, der passerer. Sidste år fløj mere end 107 millioner gennem denne lufthavn.

Få din kompensation

Har du haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste 3 år? Få op til 4.500 kr. pr. passager!

 • 100% gratis kompensationstjek
 • No cure, no pay
 • Hvis du bliver betalt, trækker vi et mindre gebyr fra, inden vi udbetaler dig.

Seneste artikler

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.