Start dit krav

Cathay Pacific flyforsinkelse eller aflysning

Var dit Cathay Pacific fly aflyst, forsinket eller overbooket? Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

Du kan selv søge erstatning for forsinket eller aflyst fly direkte hos Cathay Pacific, men proceduren  kan godt være lidt besværligt og tidskrævende. 

Vi tilbyder derfor, at klare hele sagen for dig. Du skal intet betale – vi tager blot en mindre andel af det beløb vi ender med at skaffe i erstatning eller kompensation til dig.
Forsinket eller aflyst fly med Cathay Pacific

Hvis du har været forsinket i mere end 3 timer med et Cathay Pacific-fly, der afgår fra Europa, eller hvis det har været helt aflyst, du ret til kompensation for ulejligheden. EuropaParlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 261/2004 fastslår, at hvis forsinkelsen var flyselskabets fejl, skal bistå kompensation til alle flypassagerer.

Kompensationen varierer afhængigt af forsinkelsens længde og afstanden for flyvningen, men den kan være op til € 600 pr. Person.

Du kan nemt og enkelt starte dit krav på kompensation fra Cathay Pacific her på Flypenge.

Overbooking Cathay Pacific

Begrebet boardingafvisning omfatter ikke kun boardingafvisninger, som skyldes overbookning, men også boardingafvisninger af andre grunde, såsom driftsmæssige grunde. Hvis Carhay Pacific har afvist dig mod din vilje, er du berettiget kompensation fra dem.

Forsinkelsen skal dog minimum være på to timer, og flyet skal afgå fra en EU-lufthavn ELLER være registreret i EU. Boardingafvisningen giver dig ret til at vælge mellem enten;

 • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
 • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed.
 • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

Cathay Pacific skal derudover understøtte forplejning i form af mad og drikke, to gratise telefonopringninger og indkvartering på hotel såfremt det bliver nødvendigt

Du kan læse mere om dine rettigheder ved overbooking og nægtet boarding her.

Mellem EU-lufthavne og ikke EU-lufthavne

Rejser du til et land uden for EU fra et ikke-europæisk land fra et ikke-europæisk flyselskab, er du ikke berettiget til kompensation. Det gælder kun for EU-baserede flyvninger, der rejser i Europa eller til eller fra et EU-medlemsstat.

FlyrutenEU registreret flyselskabIkke-Eu registreret flyselskab
Fra og til uden for EUJaNej
Fra uden for EU til inden for EUJaNej
Fra inden for EU til uden for EUJaJa
Fra inden for EU til inden for EUJaJa

Historien om Cathay Pacific

Cathay Pacific blev grundlagt af amerikaneren Roy C Farrell og australieren Sydney H de Kantzow september 1946. De mødte hinanden under krigen, hvor de begge tjente som piloter i flyvåbnet.

Cathay Pacific er et flyselskab med base i Hongkong. Selskabet er vokset fra at være en lille regional fragtoperatør til at være en af verdens førende internationale flyselskaber. Cathay Pacific er kendt for sin høje servicestandard om bord og blev i 2009 kåret til verdens bedste flyselskab.

Cathay Pacific er en vigtig brik i forhold til Hongkongs globale position. Selskabet kan markere sig som nummer otte i verden for passagerer og nummer et i verden for fragt. Som medlem af Oneworld-alliancen, der er verdens tredjestørste alliance af flyselskaber efter Star Alliance og SkyTeam, leverer Cathay Pacific et imponerende rutenetværk.

Særligt Kina er dækket godt i samarbejde med datterselskabet Cathay Dragon, som rammer et hav af store og små destinationer i det enorme land.

Ville skabe et bedre Kina

I efterkrigstiden kunne Farell se et potentielt i det krigsramte Kina. Han oprettede derfor fragtfirmaet Roy Farrell Export Company, hvorefter han købte det amerikanske fly Douglas Dokato DC-3, kaldet Betsy. Betsy blev det første fly i Cathays flåden. Det kan i dag ses som en permanent udstilling på Hong Kong Science Museum.

Visionen om stillehavet

Selskabet begyndte at fragte vare fra Sydney til sin hovedbase i Shanghai januar 1946. Da de senere fik licens i Australien begyndte det at gå fremad for det lille firma. Men efter flere tilfælde, hvor selskabets fly blev tilbageholdt af myndighederne i Shanghai, besluttede de to mænd sig for at flytte hovedbasen til Hong Kong.

Her registrerede de selskabet under navnet”Cathay Pacific Airways Limited”. Et ærefuldt navn der dels refererer til fred, til oldtidens Kina, Khitan, og til Pacific Ocean, altså Stillehavet. Netop Stillehavet havde Farrell og Kantrow en vision om at krydse, hvilket de også lykkedes med i 1970’erne.

Nye fly og større byer

I slutningen af 1940’erne ekspanderede selskabet med fem nye fly fra hvilke de begyndte at drive passagerfly til Asiens største byer, herunder Manila, Bangkok, Singapore og Shanghai.

Det store gennembrud kom dog først i 1970’erne. Hovedkonkurrenten Hong Kong Airways blev opkøbt,  selskabet rundede passager nummer en million, den første jet blev købt, og der blev langt om længe åbnet op for de første internationale flyvninger. I midten af ​​1980’erne begyndte selskabet at flyve til Europa og Nordarmerika.

Fokus på service

1990’erne var præget at en markant omstrukturering. Flåden blev moderniseret og serviceniveauet blev forbedret. Sidenhen har Cathay Pacific modtaget adskillige priser fra Skytax, og er blevet vurderet som et 5-stjerners flyselskab.

Senest er selskabet blevet kåret som det syvende bedste First Class flyselskab. I top 100 over bedste flyselskaber på Skytrax ligger Cathay Pacific på en sjette plads.

I dag driver Cathay Pacific Cargo ruteflyvning til verdensomspændende destinationer, der blandt andet omfatter Amsterdam, Brisbane, Chicago, Columbus, Dubai, Frankfurt, Houston, London og Los Angeles.

Kategorier:Ikke-kategoriseret

Cathay Pacific FAQ

Se svar på de mest almindelige spørgsmål om Cathay Pacific her

 • Var dit Cathay Pacific fly aflyst, forsinket eller overbooket?

  Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

 • Hvor kan du søge erstatning?

  Du kan selv søge erstatning for forsinket eller aflyst fly direkte hos Cathay Pacific, men proceduren  kan godt være lidt besværligt og tidskrævende. Vi tilbyder derfor, at klare hele sagen for dig. Du skal intet betale – vi tager blot en mindre andel af det beløb vi ender med at skaffe i erstatning eller kompensation til dig.

 • Hvornår har du ret til erstatning?

  Hvis du har været forsinket i mere end 3 timer med et Cathay Pacific-fly, der afgår fra Europa, eller hvis det har været helt aflyst, du ret til kompensation for ulejligheden.

Få din kompensation

Har du haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste 3 år? Få op til 4.500 kr. pr. passager!

 • 100% gratis kompensationstjek
 • No cure, no pay
 • Hvis du bliver betalt, trækker vi et mindre gebyr fra, inden vi udbetaler dig.

Seneste artikler

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.