De fem travleste lufthavne i Europa

Vi flyver som aldrig før. 2018 slår alle rekorder, hvad angår flyrejser. Det globale netværk Flightradar24 registrerede d.29 juni mere end 19.000 fly i luften på en gang. Det var først gang, at de registrerede over 200.000 flyvninger på en enkelt dag. På screenshottet kan du se flytrafikken over USA, Europa, Mellemøsten, Indien, og det sydøstlige Asien. Ifølge International Air Transport Association flyver omkring 4 milliarder passagerer hvert år. Det forventes at være fordoblet i løbet af de næste 20 år.

Man kan roligt sige, at 2018 er det mest travle flyår nogensinde. Samtidigt er det året med flest forsinkelser og aflysninger fra Europas største lufthavne. Men hvilke lufthavne er egentlig de største i Europa? Fra blomstrende Paris til hyggelige Amsterdam. Vi har listet de 5 største og ikke mindst travle lufthavne for dig.

1. London Heathrow Lufthavn

Ca. 80 flyselskaber tager dig til 180 destinationer fordelt på 90 lande fra London Heathrow. Som Europas travleste lufthavn tager Londons Heathrow lufthavn dig bogstaveligt talt overalt i verden. Med direkte fly til alle kontinenter er London Europas største knudepunkt. Alene i første halvår 2018 havde lufthavnen i alt 38,1 millioner passagerer. Det er en stigning på 2,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det rekordstore passagertal svarer til, at der i gennemsnit var næsten 210.500 rejsende gennem lufthavnen hver dag. Lufthavnen består af fire terminaler og to landingsbaner. London Heathrows tredje bane er blevet godkendt fra regeringen og er klar til at være færdig i 2021.

Sidste år i 2017 blev 5241 flyvninger aflyst fra og til London Heathrow Lufthavn. 2247 af  forsinkelse var på mindst tre timer.

2. Paris-Charles de Gaulle lufthavn

Paris Charles de Gaulle Lufthavnen er den største lufthavn i Frankrig og den næststørste lufthavn i Europa. Lufthavnen ligger 23 km nordøst for Paris. Den har et omspændende transportnet med forbindelse til hovedstaden og de omkringliggende områder.  Næsten 69 millioner passagerer rejste fra eller til Paris CDG sidste år. Lufthavnen er en del af Paris' Lufthavne, sammen med Paris Orly Lufthavn. Paris CDG er hovednavlen og hjemsted for Air France. Især flyvninger til Afrika og Sydamerika er forbundet med den parisiske lufthavn.

Paris Charles de Gaulle Lufthavn måtte behandle 3537 aflysninger i 2017 samt 2945 forsinkelser på over tre timers varighed.

3. Amsterdam Schiphol Lufthavn

Den hollanske storlufthavn tilbyder de fleste flydestinationer i Europa og forbinder passagerer med verdens ydrepunkter. Schipohol, der befinder sig 17,5 km sydvest fra Amsterdam, er Hollands primære internationale lufthavn. Lufthavnen tilbyder flyvninger på 196 europæiske destinationer fra Amsterdam og 145 interkontinentale destinationer. På grund af den store efterspørgelse er man nu i gang med en større udvidelse, der forventes at stå færdig i 2019.

I 2017 blev 7055 fly fra og til Amsterdam Schiphol aflyst. 2444 flyvninger var forsinket i tre timer eller mere (!).

4. Frankfurt internationale lufthavn

Næsten 100 flyselskaber anvender Frankfurt International Airport, den største tyske lufthavn, til deres flyvninger. Du er i stand til at rejse verden rundt fra Frankfurt, der tilbyder mere end hundrede destinationer spredt på tværs af forskellige kontinenter. Frankfurt International er den fjerde største europæiske lufthavn og håndterer knap 70 millioner passagerer hvert år fordelt på to terminaler. Alene i juli øgede lufthavnen passagertallet med 7,5 procent, hvilket er mere end de konkurrerende storlufthavne i Europa. Lufthavnen står derfor til at overhale Amsterdam Schiphol.

5564 flyvninger fra og til Frankfurt blev aflyst i 2017. 1545 flyvninger var forsinket i tre timer eller mere.

5. Istanbul Atatürk lufthavn

Atatürk lufthavnen blev indviet i 1924. Det er en international lufthavn i Tyrkiet, der  stadig efter alle disse år er den femtestørste i Europa. Lufthavnen er beliggende i forstaden Yeşilköy. Den befinder sig cirka 24 km vest fra centrum i Istanbul. Væksten i Atatürk er noget mere afdæmpet sammenlignet med sine konkurrenter. I juli var der 0,2 procent færre passagerer gennem lufthavnen i forhold til samme måned sidste år. I alt blev det 6.419.561 passagerer i juli 2018, og 38.977.832 i de første syv måneder af 2018. Samlet set gør det lufthaven fortjent til en femteplads blandt de europæiske største lufthavne.

Atatürk lufthavnen led af 1736 flyaflysninger fra og til Yeşilköy i 2017. 1449 flyvninger blev forsinket i tre timer eller mere.

Var du forsinket?

Var dine fly til eller fra en af disse lufthavne forsinket i mere end tre timer? Du kunne have ret til kompensation på op til 4.500 kroner pr. Person! Besøg Flypenge i dag og find ud af om du er berettiget.

Læs også om de travleste lufthavne i verden.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €