Start dit krav

TUI aflyst fly eller forsinkelser? – Få hurtig kompensation og erstatning

Var dit TUI fly forsinket, overbooket eller helt aflyst? Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

Du kan selv søge erstatning for forsinket eller aflyst fly direkte hos TUI, men proceduren  kan godt være lidt besværlig, drilsk og tidskrævende.

Vi tilbyder derfor, at håndtere hele sagen for dig. Du skal intet betale – vi tager blot en mindre andel af det beløb vi ender med at skaffe i erstatning eller kompensation til dig.
Flyforsinkelse, flyaflysning eller overbookning med TUI

Hvis din TUI-flyrejse er blevet forsinket, aflyst eller overbooket, kan du i henhold til EF-forordningen 261/2004 have ret til kompensation.

Du kan finde ud af, om du er berettiget kompensation ved at indtaste dine flyoplysninger her på Flypenge i vores ansøgningsskema. Vi kan straks fortælle dig, om du har ret til erstatning.

Hvad dækker EF-forordning 261 over?

EF-forordning 261/2004 er loven, der vedrører flyvekompensation. Formålet med loven er at hjælpe med at håndhæve passagerernes rettigheder, der er udsat for aflysninger, forsinkelser eller nægtet boarding .

Du kan kræve erstatning for ethvert fly, der blev annulleret eller forsinket i 3 timer eller mere i løbet af de sidste 3 år, medmindre årsagen til forsinkelsen eller aflysning var en ekstraordinær omstændighed.

EF 261/2004 blev indført for at beskytte flypassagerer, særligt med hensyn til kompensation og bistand, når der opstår flyforsinkelser, aflysninger eller overbooking.

TUI overbooking

Boardingafvisning omfatter ikke kun overbookning, men også nægtet boarding pga. eksempelvis driftsmæssige grunde.

Hvis TUI har nægtet dig boarding mod din vilje, skal de give dig kompensation såfremt forsinkelsen er på mindst to timer og flyet afgik fra en EU-lufthan ELLER er registreret i EU.

Boardingafvisningen giver dig mulighed for at vælge mellem følgende;

 • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
 • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed
 • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

TUI skal derudover give dig forplejning, dvs. mad og drikke, to gratise telefonopringninger og indkvartering på hotel såfremt forsinkelsen strækker sig over natten.

Du kan læse mere om dine rettigheder ved overbooking og nægtet boarding her.

TUI flyvninger dækket af EF 261/2004

EF forordningen omfatte reglerne for erstatning ved flyforsinkelse. Det er dog ikke alle flyvninger, der er dækket af reglerne. I skemaet nedenfor kan du se, om din flyvning er omfattet af forordningens regler om kompensation:

FlyrutenEU registreret flyselskabIkke-Eu registreret flyselskab
Fra og til uden for EUJaNej
Fra uden for EU til inden for EUJaNej
Fra inden for EU til uden for EUJaJa
Fra inden for EU til inden for EUJaJa

Husk at du sagtens kan være berettiget til erstatning, selv om der står “nej” i skemaet, hvis du har haft forbindende fly på rejsen. Dette gælder også ved charterrejser.

Passagerer skal bemærke, at dine rettigheder til kompensation er underlagt visse betingelser og undtagelser.

Der vil ikke være nogen kompensation ved aflyst fly eller forsinkelse forårsaget af ekstraordinære omstændigheder, eftersom en sådan forsinkelse / annullering er uden for flyselskabets kontrol.

Eksempler på sådanne situationer omfatter dårligt vejr eller sikkerhedsproblemer såsom frygt for et terrorangreb. I sådanne situationer vil du ikke få nogen kompensation.

Ikke desto mindre, hvis der er en forsinkelse på mere end 4 timer for en flyvning på 3500 km eller derover; forsinkelse på 3 timer på 1500 km eller derover og forsinkelse på 2 timer i tilfælde af flyvning på 1500 km eller derunder, har passagerer ret til erstatning i henhold til EU-regelsættet som fastsat i forordningen. Denne ret træder i kraft, når forsinkelsen, aflysningen eller overbookingen ikke skyldes ekstraordinære omstændigheder.

Hvis forsinkelsen er mere end 5 timer, har passageren ret til at annullere sin reservation og kræve erstatning.

Tommelfingerreglen for både forsinkede flyvninger, aflyste flyvninger og overbookede fly er som følger:

 • 1. Flyvninger på 1500 km eller derunder: Kompensationsbeløbet er 1.450,00 kr.
 • 2. Flyvninger fra 1500 km til 3500 km: kompensationsbeløb er 2.325,00 kr.
 • 3. Flyvninger på mere end 3500 km: erstatningsbeløbet er 3.485,00 kr.

Takket være reguleringen behøver passagererne ikke at bekymre sig om kompensation for flyforsinkelse, flyaflysninger eller overbookninger. Hvis du ikke er i stand til at få din berettiget kompensation fra flyselskaberne, kan vi hos Flypenge hjælpe dig med at få dine berettiget penge fra det givne flyselskab.

Sådan får du din berettiget kompensation fra TUI Group

Du kan gøre krav på kompensation inden for 3 år, som løber fra den dag dit fly blev forsinket, aflyst, eller du nægtes boarding.

Inden du tager kontakt til flyselskabet, er det vigtigt, at du selv ved, om du opfylder betingelserne for kompensation, samt hvor meget kompensation du har krav på. Hvis du har kompensation til gode, betyder det, at flyselskabet skylder dig penge.

For at være sikker på at du får det rigtige beløb, er det derfor vigtigt, at du ved, hvor mange penge du skal bede om. Hvis du ikke selv gøre krav på det korrekte beløb, kan du risikere, at flyselskaberne udbetaler det forkerte beløb.

Du kan også bare vælge at starte dit krav på kompensation hos Flypenge. Hos Flypenge er vi specialiseret i dine rettigheder som flypassager. Vi har et fremragende team af advokater, der hjælper dig med at indgive din sag om kompensation til TUI Group. Alt du skal gøre er at give os dine flyoplysninger, og så klarer vi resten!

TUI historie

TUI-koncernen, Turisme Union International, (TUI AG) er et multinationel rejse- og turismeselskab baseret i Hannover, Tyskland og Luton, England. TUI består både af flyselskaber, krydstogtskibe, hoteller, rejsebureauer og butikker.

I juni 2014 meddelte TUI AG, at de ville fusionere helt sammen med TUI Travel PLC. Før var TUI Travel PLC ejet af First Choice og TUI AG. Fusionen blev færdiggjort den 17. december 2014. TUI blev en enhed, og de kunne nu kalde sig verdens største virksomhed inden for rejser og turisme.

TUI dækker hele turismens værdikæde med 1.600 rejsearrangører, omkring 150 fly, 380 hoteller og 16 krydstogtskibe. TUI Nordic, tidligere Star Tour, består af både rejsearrangører i både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Koncernens seks flyselskaber er som følgende;

 • TUIfly  (tidligere Hapag-Lloyd Flug, siden 1997)
 • TUIfly Nordic AB (siden 2000)
 • TUI Airways Ltd (tidligere kendt som Thomson Airways, siden 2000)
 • Corsair (siden 2000)
 • TUI Airlines Belgium (siden november 2003)
 • TUI Airlines Holland (siden september 2005)

Koncernen blev grundlagt i 1923 under navnet Preussische Bergwerks- und Hütten-Aktiengesellschaft med statsligt ejerskab. I 1959 blev selskabet privatiseret, hvorefter navnet blev ændret til Preussag AG. Senere begyndte virksomheden at beskæftige sig med aktiviteter inden for rejser og fritid, hvilket især viste sig ved køb af aktier i Thomas Cook.

TUI destinationer

TUI Group flyselskaber flyver til de fleste europæiske destinationer samt andre store destinationer i Nordamerika, Asien, Sydamerika og Afrika. TUI dækker over 150 destinationer over hele verden.

Koncernen opererer både charter og ruteflyvning. De mest populære i 2018 var Spanien, Grækenland, Kap Verde og Mexico

TUI priser og anmeldelser

TUI Airways blev vurderet 6 ud af 10 stjerner på Skytrax, og ligger således over gennemsnittet. I top 100 over bedste flyselskaber ligger TUI på plads 73.

Kategorier:Ikke-kategoriseret

TUI FAQ

Her finder du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om TUI forsinkelser, aflysninger og kompensation

 • Var dit TUI fly forsinket, overbooket eller helt aflyst?

  Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

 • Hvor kan du søge om erstatning?

  Du kan selv søge erstatning for forsinket eller aflyst fly direkte hos TUI, men proceduren  kan godt være lidt besværlig, drilsk og tidskrævende. Vi tilbyder derfor, at håndtere hele sagen for dig. Du skal intet betale – vi tager blot en mindre andel af det beløb vi ender med at skaffe i erstatning eller kompensation til dig.

 • Hvornår har du ret til kompensation?

  Hvis din TUI-flyrejse er blevet forsinket, aflyst eller overbooket, kan du i henhold til EF-forordningen 261/2004 have ret til kompensation.

 • Hvordan vurderes TUI?

  TUI Airways blev vurderet 6 ud af 10 stjerner på Skytrax, og ligger således over gennemsnittet. I top 100 over bedste flyselskaber ligger TUI på plads 73.

Få din kompensation

Har du haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste 3 år? Få op til 4.500 kr. pr. passager!

 • 100% gratis kompensationstjek
 • No cure, no pay
 • Hvis du bliver betalt, trækker vi et mindre gebyr fra, inden vi udbetaler dig.

Seneste artikler

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.