Start dit krav

8 af verdens mest eksotiske steder

Midt i den trafikkerede storby, hvor bygninger når skyerne, og hvor man skal lede længe efter et grønt område, kan det være svært at forstå, at der findes steder i verden, som blomster af skønhed. Steder der er så ekstraordinære, at de ville få selv Prins Henrik til at vende sig i graven.

Mange af os har en drøm om at undslippe de daglige pligter for en stund og rejse til eksotiske hjørner af verden. Selvom drømmen kan virke fjern, er paradis ofte kun en flyrejse væk. Fra guddommelige klippeformater til utrolige strande. Disse 8 eksotiske destinationer giver dig lyst til at spare sammen og hoppe på næste fly.

1. Maui, Hawaii

Legendariske surf-faciliteter, en gyldne halvmåne og hvide sandstrande, der spænder over flere hundrede kilometer, ja der er mange gode grunde til at besøge Hawaii. Eller mere specifikt Maui, der som Hawaii’s næststørste by rummer ekstraordinær skønhed. Byen er særligt kendt for sine tåget bjergtoppe, smukke solnedgange og tropiske bambusskove.

1. Maui, Hawaii Eksotiske

Dyk ned i Maui’s krystalklare koralrev eller lad dig forføre af den unikke røde sandstrand Kaihalulu – en strand som ingen anden strand i verden.

2. Petra, Jordan

Det er ikke til at forstå, at der bag Edombjergenes lange klippesider gemmer sig en af verdens mest spektakulære attraktioner, nemlig den lyserøde ørkenø Petra.

Klippernes facon og farvespil har inspireret et hav af kreative mennesker, blandt andre den verdenskendte digter John William Burgon, som meget sigende beskrev Petra som “en rosenrød by, halvt så gammel som tiden”. Du genkender måske også den ældgamle klippehule fra filmklassikeren “Indiana Jones og det sidste korstog”, hvor den pisksvingende arkæolog forsøger at redde sin far og finde den hellige gral.

Petra er intet mindre end en magisk by. Byen rummer store templer og mystiske grave med smalle indgange gennem høje røde klipper. For det ikke skal være løgn, er der hugget et 7000-sæders teater ind i siden på ​​et af bjergene.

Petra menes at have været bosat så tidligt som 9.000 f.Kr. Byen blev muligvis etableret i det 4. århundrede f.Kr. som hovedstaden i det nabataeiske rige og som handelscenter for karavanerne. Det siges, at byen fungerede som en oase i ørkenen mellem Det Døde Hav og Aqababugten.

3. Fuerteventura, Canary Islands

Er du på jagt efter den perfekte badestrand, så er Fuerteventura brede og gyldne sandstrande nok verdens bedste bud. Øens 152 strande byder på tidløse oplevelser til både den aktive havsportsudøver, det forelskede kærestepar og børnefamilier.

Fuerteventura er den næstøstligste af De Kanariske Øer og ligger mellem Afrikas vestkyst og Gran Canaria. Den smukke ø ligger på samme breddegrad som solbyerne Florida og Mexico. Den indfødte befolkning kan derfor prale af at have samme skønne klima.

Glem for Guds skyld ikke solcremen hvis du rejser til dette eksotiske sted.

4. Forest of Knives, Madagascar

Madagaskar er en ø fra en anden verden, der kan prale af eksotiske planter, vilde dyr og landskaber, som kun kendes fra film. En af de mest mærkværdige landskabsformationer må siges at være Madagaskars nationalpark Tsingy de Bemaraha, også kaldet Forrest of Knives. Stedet er berømt for sine “kalkstennåle” eller “knivspidser”, der spænder over 1.520 kvadratkilometer.

På madagaskisk betyder tsingy “hvor man ikke kan gå barfodet”. Landskabet opfordrer i den grad også til mere end et par gode vandresko. Skovens stejle kløfter, kalkstensskove, våde grotter og bratte klipper er hjem for utallige sjældne plante- og dyrearter, heriblandt flere typer lemurer og farvrige firben. 90 % af arterne her findes intet andet sted i verden.

I modsætning til andre kalkstensklipper, der er hvide, har oxideringen gjort tsingy grå. For millioner af år siden blev Madagaskar adskilt fra Afrika, og den vestlige del blev dækket af havet. Forskere mener, at de overjordiske klippeformater blev dannet af erosion af både regn og grundvand. Regnen skyllede de bløde bjerge hårde, mens grundvandet skulpturerede dem langs sprækker og revner, hvilket skabte dybe grotter og snørklede labyrinter.

5. Cano Cristales, Colombia

Den femfarvet flod Caño Cristales er et unikt naturfænomen, der bør opleves med egne øjne. Det meste af året er floden ligesom en hvilken som helst anden. Men for en kort periode, mellem september og november, ligner det, at en regnbue er faldet ned fra himlen og smeltet i Cano Cristales!

Floden er en farvepalette – det turkisblå vand som deler sig over mosgrønne stenblokke og okker af det fine sand fra flodlejet, der kolliderer med den helt særlige undervandsalge, Macarenia clavigera.

Flodens vand er ekstremt rent på grund af mangel på næringsstoffer og små partikler. Det er en ekstraordinær vegetation af ferskvandet, der er i stand til at ændre sin farve af floden. I sommersæsonen tørrer vandet i Caño Cristales op, og de røde algeplanter formerer sig.

Det er ikke så underligt, at Cano Cristales omtales som værende den smukkeste og mest farverige flod i verden.

6. The Great Blue Hole, Belize

The Great Blue Hole, der kun ligger omkring 100 kilometer ud for Belizes kyster, er et undersøisk sinkhole eller som vi kalder det på dansk jordfaldshul.

Eksotiske 6. The Great Blue Hole, Belize

Blue Hole er en del af koralkrevet the Lighthouse Reef System. Hullet blev i den sidste istid dannet, da kalkstenformationer kollapsede og efterlod et 120 m dybt hul. Da istidens gletschere optøede steg havet op over hullet, der nu tilnærmelsesvis ligner et kæmpe stort mørkeblåt øje i det turkisblå vand.

Under hullets overflade gemmer sig et rigt eksotisk dyreliv med blandt andre sygeplejerske hajer, Caribiske revhajer, sommerfuglefisk, engelfisk, Skildpadder og papegøjefisk. Så har du ikke noget imod at være på dybt vand (og iblandt farlige hajer), så er det bare med at købe dykkerudstyret.

7. Longsheng ris terrasse, Kina

Ris er verdens ældste afgrøde, og den har gennem århundrede været den vigtigste energikilde i det asiatiske køkken. Ris har derfor en særlig stor og værdifuld betydning for den asiatiske kultur. Mange folkeslag betragter dette korn som værende helligt.

Eksotiske 7. Longsheng ris terrasse, Kina

De fleste rismarker udfolder sig bag bjerge og stejle terrasser. Særligt et sted i det syd-central Kina er risterrassernes kulturlandskab betagende, da markerne spredes kunstnerisk langs bjergsiderne i Xinhua County.

De forskellige årstider giver forskellige landskaber – fra den sene forår i april til maj, når rismarkerne er vandfyldte, til den dybe grønne farve om sommeren og efterårets gyldne nuancer. Solopgangen over markerne er i sig selv magisk.

Disse forbløffende smukke terraser af rismarker fik navnet Dragon’s Backbone, da det set fraoven ligner ryggraden på en drage.

8. Fiji

Ingen liste over eksotiske destinationer kan være fuldstændig uden omtale af Fiji, en øgruppe af ​​over 300 øer i det sydlige Stillehav.

Fiji er et produkt af vulkanske bjerge og varme tropiske farvande. Foruden uberørte hvide sandstrande, meterlange palmetræer og fiskfyldte koralrev er der rig mulighed for at klatre i et bjerg, nyde boblende varme kilder eller udforske en øde landsby.

Eksotiske

Skulle du være så heldig at møde en indfødt fijianer, kan du med rette råbe “Bula!”(udtales boolah), som betyder det gode og lykkelige liv, og ikke mindst “hej”. 

Læs også om hvorfor vi bliver så glade af at rejse til eksotiske steder.

Kategorier:Ikke-kategoriseret

Få din kompensation

Har du haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste 3 år? Få op til 4.500 kr. pr. passager!

  • 100% gratis kompensationstjek
  • No cure, no pay
  • Hvis du bliver betalt, trækker vi et mindre gebyr fra, inden vi udbetaler dig.

Seneste artikler

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.