Pakketips til den fornuftige rejsende

Uanset rejsens længde - vær det en hurtig weekendtur til London eller en måned i New Zealand, så skal du pakke en taske med alt det, som du har brug for. Der er meget at overveje, når du skal bestemme, hvad du skal medbringe: Type og længde af din rejse, din rejseplan, vejret, bagagestørrelsen og eventuelt flyselskabernes vægtbegrænsninger. Med så mange faktorer i spil, er det nemt at overpakke eller underpakke, især hvis du ikke planlægger på forhånd. Det er vigtigere end nogensinde før at pakke klogt og rejse så let som muligt. Flyselskabernes strenge bagageregler tillader nemlig ikke et gram for meget. De tøver ikke med forlange ekstraudgifter, hvis kufferten overstiger deres grænser. Heldigvis er der råd forude, og med lidt fornuft kan du spare mange penge på bagageafgifter. Læs med videre og lær at pak som en professionel med disse pakketips.

1. Bagage

Hvis din kuffert eller taske er mere end otte år gammel, er den første tur du skal tage et smut forbi en taskeforretning. Moderne bagager er lavet af stoffer og plast, der er langt lettere, mere holdbart og som er nemmere at køre eller bære. Mange bagager giver bedre pakkemuligheder med deres seperate rum, udvidelige sider, stærke lynlåse og længere håndtag. Hjulene vil også ofte være bredere på en moderne bagage, hvilket giver en bedre balance, og bæltet på en ny taske vil være mere robust og behageligt at bære på.

2. Husk en mindre taske

En let mindre taske er et must! Enten en lille skuldertaske eller en taske med en rem, som kan bæres på kroppen, når du skal udforske din destination. Undgå en taske med hjul, da dette vil begrænse, hvor du kan gå - op og ned ad trappen eller på tværs af brosten - det kan hurtigt blive en gene. Målet for både den stilfulde og funktionelle taske er, at den er inden for flyselskabernes fastsatte størrelsesgrænser. Størrelsesgrænsen for håndbagage svinger afhængigt af det individuelle flyselskab, men de fleste har en grænse på 45 samlede lineær inches. Størrelsesgrænsen er baseret på tasken længde, bredde og dybde eller højde.

3. Rul fremfor fold

Glem alt om den gamle foldemetode, hvor tøjet ligger kvadratisk og fladt. I stedet skal du tage hver beklædningsgenstand og rulle dem ind i en perfekt lille cylinder. På den måde kan du nemt hente ekstra plads i din kuffert! Dit tøj bliver i øvrigt mindre krøllet, når du ruller det. De fleste hoteller har dog et strygejern, hvis du skulle have en beklædningsgenstand, der kræver helt glatte linjer. Ellers kan du hænge dit tøj over et dampbad og derefter glatte det ud med en bog. Dette vil have nøjagtig samme effekt som et strygejern.

4. Tjek vejret

Kontroller klimaet på din destination og vælg dit tøj i overensstemmelse hermed. Pak et omhyggeligt udvalg af elementer, der alle kan bæres med hinanden, i lette stoffer, der ikke behøver strygning. Overvej også at investere i et par toppe lavet af merinould. Merinould er et naturligt uldprodukt, der fjerner fugt og modstår lugt, så det kan bæres igen og igen uden vask. Husk desuden altid at pakke solcreme. Læs også hvordan du bedst muligt beskytter dig mod solen.

5. Pak efter outfit

Der er ikke noget mere irriterende end at komme hjem og opdage, at du kun har brugt halvdelen af det tøj, du medbragte på din tur. Et godt tip herfra vil derfor være at pakke dit tøj efter, hvordan du vil bruge det. Tag kun nederdelen med, hvis du ved, hvilken top og hvilke par sko, den passer sammen med. Tænk desuden på din rejses aktiviteter. Skal du på vandretur til østrig, giver det måske ikke så meget mening at pakke de højhælede sko. Kort sagt betyder planlægning alt!

6. Undgå tunge toiletsager

Lad alle tunge glasflasker blive derhjemme. Hæld din yndlings shampoo, balsam, ansigtscreme og bodylotion i små plastikflasker. Køb en rejsestørrelse af tandpasta og sæt efterfølgende alle dine produkter i en klar, genlukkelig plastikpose. Tager du kosttilskud eller andre vitaminpiller, så tæl antallet, du har brug for på din tid væk, og læg dem i små tomme æsker. Alt andet som skulle være nødvendigt kan købes på et lokalt apotek, så lad vær med at medbringe den store lægetaske. Der er dog en ting, som er helt afgørende; nemlig din rejseforsikring! Pak om nødvendigt den som det første.

7. Pak sokker i sko

Dette tip har du helt sikkert hørt om før, hvis du er flittig rejsende. Det kan faktisk godt betale sig at pakke sine sokker i skoene. Det vil ikke kun give ekstra plads i din taske. Sokkerne hjælper dine sko med at holde deres form og forhindrer dermed skoene i at blive mast i en overfyldt taske.

8. Fordel tunge og lette ting rigtigt

Når du pakker en kuffert på hjul, skal du pakke de tungere genstande hen imod bunden af ​​kufferten nær hjulene. Dette vil hjælpe med at fordele tyngdepunktet i bunden af ​​din kuffert, hvilket gør det nemmere at afbalancere og rulle jævnt, når du har travlt med at nå det forbindende fly.

9. Pak kun halvdelen af det du oprindeligt pakkede

Nu hvor du har pakket alt, hvad du gerne vil have med på din rejse, så fjern lige halvdelen af det fra din kuffert igen. På den måde finder du ud af, hvad du i virkeligheden har brug for på din tur. Samtidig er der plads til souvenirs, der kan give din rejse kulør, når du er hjemvendt, og overraske dem derhjemme. Er du ekstra klog, så har du allerede lavet en pakkeliste til alt det, du bare ikke må glemme! Overflødige ting i din kuffert, som ikke står på din liste, kan du lige så godt fjerne med det samme.

10. Klæd dig til first-class

Hvis du rejser med fly og håber på en opgradering, bør mænd altid bære en skjorte med krave og have en smart jakke på. Kvinder skal ligeledes se smarte ud med højhælede sko og en fin kjole. Kun de, der forventer at blive mødt af paparazzi ved deres ankomst bære hæle og masser af makeup. Men når det så er sagt, så er komforten altafgørende, særligt hvis du skal ud på en længere flyrejse. Tøj der nemt kan løsnes, en afslappet jakke, som kan holde dig varm ved svingende temperature, er alt sammen med til at gøre din rejse mere behagelig. Ved et flyselskab, der har strenge bagageregler, kan en jakke med ekstra store lommer komme dig til undsætning. Det er helt fantastisk, hvor meget du kan slippe afsted med i din påklædning alene.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €