Europæisk flyselskab indfører børnefri zone

Vil du sikre dig en afslappet flyrejse uden risiko for at blive generet af børns uophørlige gråd og skrig? Dette europæiske flyselskab har nu løsningen til dig. Hvem har ikke brokket sig over at have været udsat for en flyrejse omgivet af børn, der skreg om bord? Der er ikke noget værre end en lang flyvvning, når du bliver forstyrret af et barn, der bliver ved med at larme og gestikulere i alle retninger. Især når du drømmer om ro. For at imødekomme den stadig stigende forbrugerefterspørgsel vil det hollandske flyselskabet, Corendon Airlines, oprette en "Only Adult- zone” fra 3. november 2023. Det fremgår i en pressemeddelelse offentliggjort på Corendons hjemmeside, at denne zone er et særligt tilbud til dem, der ønsker at nyde en afslappende flyvning uden støj fra børn. Til at starte med tilbydes voksen-zonen på flyvninger mellem Amsterdam i Holland og den caribiske ø Curacao. Indførelsen af denne børnefri zone på flyet giver både forretnings- og fritidsrejsende uden børn mulighed for at flyve i en roligere atmosfære. Men konceptet giver også fordele for familier. Forældre behøver ikke bekymre sig så meget om, hvordan medrejsende reagerer på deres børns naturlige reaktioner, såsom gråd. Nogle asiatiske flyselskaber, herunder AirAsia, har allerede indført zoner for rejsende over en vis alder. Det er i midlertidig første gang, at et europæisk selskab introducerer en børnefri zone.

Dyrt at flyve i stilhed

Zonen "Only Adults" er placeret i den forreste del af flyet. Den består af ni XL-sæder med ekstra benplads og 93 standardsæder. Dette område er rumligt adskilt fra de andre passagerer med vægge og gardiner, hvilket sikrer en rolig og afslappet atmosfære. Adgang til voksenzonen er imidlertid ikke uden omkostninger. Et sæde i denne zone koster € 45 for en enkeltrejse, dvs. omkring 335 danske kroner, mens et XL-sæde koster € 100, svarende til omkring 745 danske kroner. Adgang er tilladt for rejsende på 16 år og derover. Atilay Uslu, grundlæggeren af Corendon, udtalte blandt andet i pressemeddelelsen, at denne børnefri zone er designet til passagerer, der søger en ekstraordinær grad af ro og stilhed under deres flyrejse; ”Ombord på vores fly stræber vi altid efter at reagere på vores kunders forskellige behov. Vi er også det første hollandske flyselskab, der introducerer Only Adult-zonen, fordi vi forsøger at imødekomme rejsende, der leder efter lidt ekstra fred og ro under deres flyvning. Vi er overbeviste om, at dette tilbud også er gavnligt for forældre med små børn. De kan nyde flyveturen uden at skulle bekymre, når deres børn larmer.” Interesserede kan allerede nu booke flyrejserne via corendon.com, corendon.nl og corendon.be.

”Alle har brug for en luksusferie uden børn”

Corendon har altid været fortaler for ideen om, at alle skal kunne nyde en ferie uden børn. Rejseselskabet er oprindeligt kendt for sine tilbud om ophold på hoteller kun for voksne. Deres officielle hjemmeside proklamerer klart: ”Uanset om det er en romantisk uge med din partner, en hyggelig kærestetur, en pause med din mor eller måske en bryllupsrejse. Alle har brug for en luksusferie uden børn.” Det ser ud til, at denne filosofi inspirerede selskabet til at udvide denne oplevelse til flyvninger.

Andre europæiske flyselskaber afviser konceptet

Til trods for at Corendons initiativ bærer præg af en vis innovativ tankegang, har andre prominente europæiske flyselskaber såsom KLM, Transavia og TUI ikke planer om at følge samme spor. De skandinaviske selskaber afviser også idéen om en børnefri zone ombord, herunder SAS. "SAS har ingen planer om at indføre børnefrie zoner på vores flyvninger. Jeg er heller ikke klar over, at der er nogen efterspørgsel efter det, men jeg synes, at vi er gode til at tilpasse os de forskellige passagergruppers behov,” lyder det i en udtalelse fra SAS’s norske pressechef, Tonje Sund. Hun bakkes op af Norwegian; "Norwegian byder alle passagerer velkommen ombord i alle livets faser. Vi har ingen planer om at oprette zoner baseret på alderen på passagererne ombord på vores fly," sagde Eline Skari, senior kommunikationsrådgiver hos Norwegian. Læs også om hvornår børn kan flyve alene, og hvem der er ansvarlig.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €