Corona-restriktioner sætter ny verdensrekord for længste kommercielle flyrejse

Corona-rejserestriktioner sætter ny verdensrekord længste kommercielle flyrejse

Flyselskaber kæmper i øjeblikket med at holde sine fly i luften, idet COVID-19 fortsætter sin ondsindede march hen over hele kloden. Flere flyselskaber balancer på randen af konkurs i forbindelse med de nuværende rejserestriktioner. Derfor skal de være særligt kreative, såfremt de vil overleve denne krise. For et flyselskab blev deres nytænkning nøglen til en ny verdensrekord. Nemlig den længste planlagte flyvning med hensyn til den målte afstand

Det franske flyselskab Air Tahiti Nui’s flyrute fra Papeete i Polynesien på øen Tahiti til den franske lufthavn i Paris Charles de Gaulle plejede normalt at mellemlande i Los Angeles for at tanke og opsamle nye passagerer. Men grundet USA’s rejseforbud var denne mellemlanding ikke længere muligt.

Flyvningen blev derved en rejse på i alt 15.731 kilometer, og ikke mindst en rekord for den længste flyrejse målt i distance nogensinde for et rutefly. Den forhenværende verdensrekord for den længste flyrute blev holdt af Singapore Airlines for dens rute på 15.345 km fra Singapore til Newark.

En række faktorer bidrog til den rekordlange flyvning, og de største skyldtes servicejusteringer, som COVID-19 nødvendiggjorde. Mellemlandingen i Los Angeles International Lufthavn, LAX, kræver eksempelvis normalt, at passagerer forlader flyet og går gennem tolden, før de fortsætter deres rejse. Men eftersom den amerikanske regering indførte rejserestriktioner til landet, så skiftede det franske flyselskab rute og lod flyet flyve direkte til Paris.

CoronaCorona-rejserestriktioner sætter ny verdensrekord længste kommercielle flyrejse-rejserestriktioner sætter ny rekord for verdens længste kommercielle flyrejse
Air Tahiti Nui-flyet tog af sted fra Pape’ete og landede i Paris mindre end 16 timer senere.

Flyet var af den helt nye model Boeing 787-9 Dreamliner med dobbeltmotor, og ombord havde den en udvidet besætning på fire piloter. Flyet var angiveligt kun halvfuldt, hvilket betød, at det var i stand til at klare den lange rejse uden ekstra optankning. En talsmand for Air Tahiti fortalte til CNN Travel, at flyvningen blev udført på en ekstraordinær basis og inden for de begrænsninger, som de amerikanske myndigheder har pålagt i lyset af Covid-19-epidemien.  

Flyvningen blev derfor til en non-stop-rejse med afgang kl. 15 lokal tid fra Papeete lufthavn og ankomst til Paris kl. 06.30 lokal tid den. 15 marts.

Flyet var derved i luften i næsten 16 timer på den længste tur nogensinde målt i kilometer.

Andre flyselskaber har fløjet længere

Selvom dette var den længste flyvning med hensyn til den målte afstand, har andre tilbragt mere tid i luften. Autralske Qantas tilbragte mere en 19 timer i luften mellem London og Sydney. Men eftersom de ikke opererede med betalende passagerer ombord, gør de det ikke rekordmæssigt, selvom flyruten målte 17.799 kilometer.

Corona-rejserestriktioner sætter ny verdensrekord længste kommercielle flyrejse
Eftersom flyet lettede fra Fransk Polynesien og landede i Paris, betragtes flyrejsen teknisk set som værende indenrigs.

Air Tahiti Nui er verdens længste i direkte afstand, men Singapore Airlines førnævnte rute dækker mere afstand i faktiske kilometer, op til 16,700 kilometer på flyvningen den vej fra Newark til Singapore. Men Air Tahiti Nui har nu alligevel verdensrekorden for den længste direkte flyrejse indenrigs.

Læs også om den forhenværende længste kommercielle flyrejse her.

Men det franske flyselskab vil ikke blive ved med at flyve denne ekstremt lange rute for at beholde sin rekord. Selvom talsmanden for Air Tahiti Nui fortalte CNN Travel, at dette var en “usædvanlig flyvning, der opereres i en særlig sammenhæng”, sagde han også, at ruten ikke er ”bestemt til at drives foreviget.”

Læs også om COVID-19 skaber krise hos flere flyselskaber.

Asta Sahl har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie F. har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent Kjær har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida Johanne har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars Peter Kruse har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva Gaarsdal har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja Thejlmann har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.

© Copyright 2015 - 2020 Flypenge.dk
Firma adresse: Vestergade 18 E, 1456 København K, KBH, DK | Tel: 44224080 | Email: info@flypenge.dk.
Flypenge.dk | CVR 39330571 | Åbningstider &
Flypenge.dk Rated 4.9 / 5 based on 85 reviews. | Review Flypenge.dk