6 ting du bør vide før du rejser til Tyrkiet

Tyrkiet

Tyrkiet er et smukt land og har mange spændende turistattraktioner, både naturlige og historiske. Selv om Ankara er hovedstaden, er Istanbul den største by i Tyrkiet.

Attraktioner såsom Ankara Castle og den historiske region Cappadocia i det centrale Anatolien, er meget populære, men også kulturelt vigtige. Hvis du føler dig eventyrlysten, så får du her nogle tips til din rejse til Tyrkiet

1. Drik ikke vandet

Vi udnytter ofte det faktum, at vi har adgang til rent drikkevand fra hanen. Selv om dette kan være normen i Denmark, så er det ikke tilfælde i andre dele af verden. Generelt bør vand fra hanen i de fleste dele af landet undgås. Kvaliteten af vand fra hanen varierer dog fra region til region. Selv om vandet er stærkt desinficeret især om sommeren, kan man stadig ikke være sikker. Oftest er det bedst hvis du køber en flaske vand i supermarkedet.

2. Vis ikke fysisk intimitet i offentligheden

Selv om tyrkiske folk kan være ganske kærlige, er hengivenhed i det offentlige rum normalt set ned på. Du vil sjældent se et par kysse lidenskabeligt på gaden. Det er dog acceptabelt i landet at holde hænder, men medlemmer af LGBT-samfundet, der udviser nærhed får nok den almene tyrker til at rynke på panden.

3. Nultolerance over for stofbrug

Selv om flere lande rundt om i verden er mere tolerante overfor marihuana og hash, gælder dette IKKE for Tyrkiet. Tyrkiet har en meget streng Nul-tolerance politik for salg af narkotika og stofbrug. Alkohol og rygning er dog helt fint. Hvis du bliver dømt for narkobesiddelse i Tyrkiet, vil du som det mindste få en stor bøde, og i værste tilfælde få en fængselsstraf mellem fire og tyve år.

4. Klæd dig respektabelt

På grund af Istanbul’s placering i Tyrkiet, er det en fusion af kulturer og religioner, så selvom visse områder kan være moderigtige og smarte, så er mange skikke og traditioner i byen stadig fra de gamle dage. Tyrkiet har en kæmpe muslimsk befolkning, så husk det, når du pakker tøj til Tyrkiet. Medmindre du går ind et religiøst sted eller visse konservative byer, er du dog fri til at klæde dig normalt. For at komme ind i religiøse steder såsom moskeer, er du nødt til at dække dig til for at få adgang. Af respekt bør kort og afslørende tøj undgås. Kvinder vil højst sandsynligt i religiøse bygninger bedes tage tørklæde på.

5. Hav altid kontanter på dig

Sidst men ikke mindst skal du sørge for at huske at medbringe kontanter. Der vil ikke være altid være adgang til en bankautomat i de fleste af de små byer og distrikter, som du begiver dig i. Ligeledes tager de fleste hoteller og restauranter ikke imod kreditkort som herhjemme. Derfor skal du sørge for, at du har penge til taxaer, værelser, toiletter, samt andre nødvendigheder.

Læs også hvilken rejsedestination der er bedst i hvilken måned.

Asta Sahl har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie F. har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent Kjær har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida Johanne har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars Peter Kruse har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva Gaarsdal har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja Thejlmann har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.

© Copyright 2015 - 2018 Flypenge.dk
Firma adresse: Vestergade 18 E, 1456 København K, KBH, DK | Tel: 44224080 | Email: info@flypenge.dk.
Flypenge.dk | CVR 34593833 | Åbningstider &
Flypenge.dk Rated 4.9 / 5 based on 85 reviews. | Review Flypenge.dk