13 ting du aldrig skal spørge stewardessen om

Stewardessen

Hvis du elsker at rejse med fly, har du sikkert overvejet en karriere som stewardesse. Stewardessen tjener penge på at rejse verden rundt hver dag. Men det er bestemt ikke så glamourøst, som du måske går og tror.

Det er hårdt for kroppen at flyve, og hvad værre er så står stewardessen hver dag ansigt til ansigt med uvidende, forvirrede, ligefrem modbydelige passagerer, som ikke tager hensyn til det krævende arbejde, som flyselskabernes kabinepersonale skal yde hver dag.

Mange er slet ikke klar over, hvor langt man kan komme med venlighed og forståelse over for stewardesserne – med højlighed kan man måske endda få ekstra snacks eller et mobilnummer. Vil du gerne det, så undgå for alt i verden at spørge om følgende spørgsmål.

Har du en hovedpinepille?

Smertestillende stewardessen

Flyet har lægemidler til rådighed ombord på flyet, men de kan kun gives af en læge i tilfælde af en nødsituation. Stewardesser må ikke give passagerer så meget som en pamol. Så hvis du tror, du måske har brug for noget mod hovedpine, kvalme, eller lette rygsmerter fra det ubehagelige flysæde, så må du selv medbringe smertestillende midler. Spørg ikke stewardesserne om det.

Hvor er mit flysæde?

Flysæde Stewardessen

Din siddeplads i flyet er tydeligt vist på din flybillet eller på dit elektroniske boardingkort. Enten har du valgt dit flysæde under Booking-eller check-in-processen, ellers har flyselskabet valgt flysædet for dig. Så du bør ikke spørge din stewardesse, hvor din plads er. Alle rækker og sæder er tydeligt markeret. Det er fint at bede om hjælp, hvis du bliver forvirret eller ikke kan læse tegnene. Men for det meste er dit flysæde let at finde.

Kan du ligge min taske over mit sæde for mig?

Kan du ligge min taske over mit sæde for mig?

Det er altid et godt råd at holde din bagagevægt til et minimum – særligt hvad angår din håndbagage. Tror du, at det er en del af stewardessejobbet at løfte din tunge taske? Det er det ikke.

Stewardesser må faktisk slet ikke løfte din taske, eftersom det kan give dem skader. Stewardesser vil gerne hjælpe dig med at skubbe din taske ind, når du har fået den ind over sædet. De lukker også gerne lågen. Men det er det. Hvis du ikke er sikker på, om du kan løfte din taske, skal du bare checke den ind. Ellers bliver du nødt til at kæmpe med den ombord.

Læs også om 10 ting du aldrig må glemme, når du rejser med fly.

Kan du få nogle til at bytte pladser?

Kan du få nogle til at bytte pladser? Stewardessen

Når du flyver, sidder du næsten aldrig ved siden af de mennesker, du gerne vil. Din ven eller partner sidder muligvis flere rækker væk, hvis du ikke bookede dine billetter sammen. Eller så sidder du måske ved siden af en, der er ubehagelig, lugter stærkt af parfume, eller som ikke ser ud til at holde albuerne væk fra dine armlæn.

Men spørg ikke stewardessen om at flytte nogen. Det kan de ikke. Stewardesserne kan ikke tvinge nogen til at skifte sæde, ligemeget hvor irriteret du end måtte være. Du ender bare med at forstyrre stewardessen, hvis du bliver ved med at spørge.

Læs også hvordan du vælger det bedste flysæde.

Kan jeg sætte mig over på det tomme førsteklassessæde?

Kan jeg sætte mig over på det tomme førsteklassessæde? Stewardessen

Mange passagerer går forbi de tomme sæder i førsteklasseskabinen og tror, at hvis de spørger pænt, kan stewardessen muligvis opgradere dem. Men det kommer ikke til at ske. Du skal betale for en opgradering, inden du går ombord på flyet, hvis du vil sidde i første klasse. Og du har ikke ret til en gratis opgradering, bare fordi der muligvis er et tomt sæde.

Hvor meget længere vil vi være forsinket?

Hvor meget længere vil vi være forsinket? Stewardessen

Nogle gange forsinkes fly. Der kan være masser af andre fly, der først skal lette, eller måske kan flyet ikke lette pga. dårligt vejrforhold. Men ingen hader forsinkelser mere end stewardesserne. Faktisk er forsinkelser ofte langt værre for kabinemedarbejderne end for passagererne.

Det skyldes, at de har massevis af irriterende passagerer at tage sig af. Desuden ved stewardessen sandsynligvis ikke hvor meget længere du vil blive forsinket. Så lad vær med at spørge dem.

Læs også hvorfor det er vigtigt, at du kender til din flypassagerrettigheder.

Er dette måltid glutenfrit?

Er dette måltid gultenfrit?

De fleste flyselskaber gør det muligt for passagerer at bestille glutenfrie, veganske eller mælkefrie måltider, når de bestiller flybillet. Hvis du ikke indsendte en anmodning før din flyvning, skal du ikke regne med, at maden på magisk vis overholder dine præferencer.

Standard snacks eller måltider er sandsynligvis ikke glutenfrie, veganske eller mælkefrie. Kødet er sandsynligvis ikke fritgående, og grøntsagerne og frugterne er sandsynligvis ikke økologiske. Relativt få flyselskaber serverer faktisk måltider, så betrag dig selv som heldig, hvis du får et måltid under flyvningen. Hvis din diæt er vigtig for dig, skal du sørge for enten at kontakte flyselskabet på forhånd eller pakke din egen mad.

Læs også om sunde snacks du må have med på din flyrejse.

Hvad kan jeg få at drikke?

Hvad kan jeg få at drikke? Stewardeseen

Der er en grund til, at der ligger en menu- og drikkekort i sædelommen foran dig, der viser de drikkevarer, som flyselskabet tilbyder. Og hvis du hørte efter i starten af flyvningen, annoncerede stewardessen sandsynligvis, hvilke muligheder der er tilgængelige ombord. Hvis du ikke ved, hvad du vil drikke, så gør stewardessen den tjeneste at læse drikkekortet.

Det er irriterende for dem at skulle svare på, når de skal betjene et helt fly fyldt med passagerer. Du vil forsinke processen for alle.

Må jeg få en flaske vin?

Må jeg få en flaske vin?

Det er aldrig en god idé at blive fuld under en flyvning. Du bør aldrig spørge stewardessen, om du må bestille mere end to alkoholiske drikkevarer. Stewardessen er ikke en bartender og vil derfor være forsigtig med at servere dig flere drinks, hvis dit mål helt klart er at blive beruset.

Hvis du drikker din valgte drikkevare i et rimeligt tempo, kan du altid bede stewardessen om en til drink. Flyselskaber må ikke begrænse antallet af drikkevarer, du kan bestille. Når alt kommer til alt er disse cocktails ret dyre. Men bliver du beruset vil du ikke kun irritere stewardessen, men også alle dine medpassagerer.

Læs også om det er rigtigt, at du bliver mere fuld, når du flyver.

Hvornår må jeg løsne sikkerhedselen?

Hvornår må jeg løsne sikkerhedselen? Stewardessen

Under turbulens tænder kaptajnen sikkerhedsseleskiltet. Du bliver måske rastløs i dit sæde, men stewardessen har ikke en krystalkugle til at forudsige, hvornår turbulensen over. Så spørg ikke.

Hvis kaptajnen tænder for sikkerhedsseleskiltet, så er der nok en god grund. Besætningen ønsker at holde alle i sikkerhed. Og de ved ikke, hvor længe den ujævne tur vil vare. Så medmindre du vil irritere stewardessen, så lad vær med at spørge.

Læs også om turbulens er farligt.

Kan du tage mit skrald?

Kan du tage mit skrald? Stewardessen

Stewardessen kommer rundt med en skraldespand af flere omgange. Så lad vær med at bede dem om at tage skrald fra dig på andre tidspunkter i løbet af flyvningen.

Fly er fulde af bakterier. Så gør det ikke værre for stewardesserne. Vær venlig, prøv ikke at give dem dit skrald, når de er rundt mad eller drikkevarer til andre passagerer.

Læs også hvor det mest bakteriefyldte sted på flyet er.

Kan du tilbageholde mit forbindende fly?

Kan du tilbageholde mit forbindende fly? Stewardessen

Et af de spørgsmål stewardessen får stillet oftest er, om de kan tilbageholde et forbindende fly fra at lette. Men det vil sandsynligvis ikke ske – selvom du er en hyppig flyer, der har opnået elitestatus hos flyselskabet.

Det eneste tilfælde, hvor et flyselskab tilbageholder en forbindelsesflyvning, er, når mange mennesker på den samme indgående flyvning er forsinket.

Læs hvad du skal gøre, hvis du ikke nåede dit forbindende fly.

Når min bagage frem til mit forbindende fly?

Når min bagage frem til mit forbindende fly? Stewadessen

Stewardessen er ikke ansvarlig for din bagage. Hvis du kiggede ud af dit flyvindue, efter at du kom ombord på flyet, ville du sandsynligvis have bemærket, at der var en separat besætning, der var ansvarlig for at pakke passagerers bagage på flyet. Stewardessen ved ikke, om din taske ankommer til dit forbindende fly.

Læs hvad du skal gøre, hvis du har mistet din bagage.

Asta Sahl har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie F. har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent Kjær har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida Johanne har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars Peter Kruse har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva Gaarsdal har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja Thejlmann har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.

© Copyright 2015 - 2018 Flypenge.dk
Firma adresse: Vestergade 18 E, 1456 København K, KBH, DK | Tel: 44224080 | Email: info@flypenge.dk.
Flypenge.dk | CVR 34593833 | Åbningstider &
Flypenge.dk Rated 4.9 / 5 based on 85 reviews. | Review Flypenge.dk