Start dit krav

Verdens bedste byer 2021 kåret

100 byer rundt om i verden er blevet rangeret – her er de bedste byer at rejse til i 2021.

Verdens byer har haft det hårdt i år 2020. Teaterkvarterer er tomme, de ellers summende spisesteder er lukket, og beboere har holdt sig tættere på deres hjem, end hvad der er set i lang tid. Men der er stadig meget at fejre og opleve, som det fremgår af en ny rangordning af de 100 bedste byer i verden.

Mere end blot en banal rangliste

Den årlige rapport World’s Best Cities fra det internationale konsulentfirma Resonance Consultancy har endnu en gang rangeret byer med befolkninger på mere end 1 million.

Rapporten betragtes som verdens mest grundige byrangering, da den er baseret på en metode, der analyserer nøglestatistikker såvel som brugergenererede anmeldelser og online aktivitet på diverse medieplatforme såsom Google, Facebook og Instagram.

“The World’s Best Cities liste er sammensat af faktorer, som folk erfaringsmæssigt betragter som vigtigt for at vælge en by at bo i og besøge, samt empiriske faktorer, som forretningsfolk anser for vigtige for forretninger eller investering,” forklarer Chris Fair, administrerende direktør for Resonance Consultancy,

Som et resultat vurderer Resonance’s Best Cities liste ikke kun byer som steder at bo, arbejde eller besøge.

Derimod tager rapporten en mere holistisk tilgang i sin vurdering. Ved hjælp af en lang række faktorer viser den byernes evne til at tiltrække beskæftigelse, investeringer og / eller besøgende. Disse faktorer spænder vidt lige fra antallet af kulinariske oplevelser og museer til antallet af globale store virksomheder, direkte flyforbindelser samt hvilke omtale byerne har på Instagram og andre sociale medieplatforme.

Resonance Consultancy bedømmer verdens bedste byer baseret på nedenstående seks faktorer.

Verdens bedste byer at rejse til i 2021
Rangeringen evaluerer hver kvalificerende by på tværs af de seks faktorer: Sted, Produkt, Programmering, Mennesker, velstand og Promotion. De bedste byers præstationer er opsummeret i radardiagrammer. Hver sekskant i et radardiagram repræsenterer en kategori af en bys konkurrencemæssige identitet. Billede Best Cities.

I år blev nye faktorer, blandt andet arbejdsløshed, social ulighed og antallet af Covid-19-infektioner (fra juli 2020) også overvejet i bedømmelserne.

Så hvad blev resultatet?

Verdens bedste byer at rejse til i 2021
London sidder tungt på tronen.

På trods af diverse spekulationer om indvirkningen af Brexit på Londons velstand, har den britiske hovedstad for sjette år i træk indtaget førstepladsen. Dette takket være sin mangfoldige og livlige kultur, dens normalt pulserende, men i øjeblikket udsatte nattelivsscene, en restaurantbranche, der er i konstant kreativt flow, selv i krisetider. Londons ‘kølige, åndbare luft” og mange grønne, åbne områder med træer fremhæves i rapporten som en af byens ofte oversete forcer, der i øjeblikket værdsættes af mange af dens indbyggere.

Verdens bedste byer at rejse til i 2021
New York indtager andenpladsen som verdens bedste by 2021.

New York fik en flot andenplads på listen på grund af sin kultur, opfindsomhed og modstandsdygtighed. Og selvom byen, der aldrig sover, er lidt mere sløj for tiden, så er og bliver New York et samlingssted, hvor hjerner og kroppe i nærhed til hinanden skaber gnister af fremskridt.

 

Verdens bedste byer at rejse til i 2021
Paris beskrives i rapporten World’s Best Cities som “lysets by”, der trods modstand samler folk.

På tredjepladsen kommer Paris, som roses for sine stadigt forbedrede bæredygtige omstilling samt dens grønne tiltag og forsøg på at øge mængden af ​​grønne områder i byen. Og dette med god grund. I sommeren 2020 åbnede den franske favorit by sit urbane landbrug, Nature Urbaine, på byens tage, kun få minutter fra Eiffeltårnet. Det urbane grønne paradis er i stand til at levere fødevarer med lavt CO2-aftryk til byens borgere og restauranter.

Læs mere om verdens største urbane by-landbrug i Paris her.

Moskva indtog fjerdepladsen takket være sine uovertrufne museer og attraktioner, mens Tokyo blev kåret til den femte bedste by i verden for sin leveevne, følelse af velvære og udholdenhed i lyset af udfordringerne i år.

De bedste byer, der afrunder top-20 i rapporten, er:

 1. London, England
 2. New York City, USA
 3. Paris, Frankrig
 4. Moskva, Rusland
 5. Tokyo, Japan
 6. Dubai, De Forenede Arabiske Emirater
 7. Singapore, Republikken Singapore
 8. Barcelona, Spanien
 9. Los Angeles, USA
 10. Madrid, Spanien
 11. Rom, Italien
 12. Chicago, USA
 13. Toronto, Canada
 14. San Francisco, USA
 15. Abu Dhabi, De Forenede Arabiske Emirater
 16. Skt. Petersborg, Rusland
 17. Amsterdam, Holland
 18. Berlin, Tyskland
 19. Prag, Tjekkiet
 20. Washington DC, USA

København i top-50

Verdens bedste byer at rejse til i 2021
København – ”En af Europas nye kulinariske hovedstæder for innovative retter såvel som for moderne kunst og design”.

”En af Europas nye kulinariske hovedstæder”. Vores elskede by København er kåret som den 46. bedste by i verden. Dermed når den danske hovedstad lige akkurat med i top-50, hvilket må siges at være flot sammenlignet med sidste års placering på nr. 65.

I rapporten fremhæves København ikke blot for sine nordiske lækkerier, men også for sin rige kulturarv, moderne kunst og design, samt sine mange grønne områder der kan opleves til fods, til cykel eller via de smukke kanaler.

Samtidig roses København for dens ”imponerende uddannede befolkning”, hvor vi i underkategorien Educational Attainment rangeres nr.19.

I underkategorien Parks & Outdoors ligger København på plads 75, mens vores hovedstad placeres nr.226 i underkategorien Weather, hvilket vi i disse kolde måneder, kun kan skrive under på.

Hvorfor betyder en rangordning af verdens byer overhovedet noget i denne tid?

Selvom de nuværende omstændigheder i corona-pandemien ser dystre ud for verdens byer, mener Chris Fair stadig, at det er vigtigt bedømme byerne. Ikke mindst for at se hvilke, der bedst håndterer og tilpasser sig de nye udfordringer.

“De data, der er indsamlet til dette års top-100 af bedste byer, giver et øjebliksbillede af præstationen i disse byer under pandemien,” sagde Chris Fair. ”Om et år fra nu kan vi undersøge, hvordan COVID-19 har påvirket hver af disse byer og se, hvilke der viser sig at være de mest modstandsdygtige under en sådan krisesituation.”

Ifølge Fair er det de byer, der omfavner situationen, som har størst sandsynlighed for at komme ud på den anden side stærkere. Han håber, at rapporten vil inspirere folk til at fejre og genopdage disse globale storbyer, når tiden igen tillader det.

Forhåbentlig går vi et 2021 i møde, hvor vi kan flyve ud og opleve verdens fantastiske byer. Indtil da kan du se hele Resonance Consultancy listen her, og læse mere om verdens storbyer.

Læs også om hvor folk planlægger at rejse til i 2021.

Kategorier:Ikke-kategoriseret

Få din kompensation

Har du haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste 3 år? Få op til 4.500 kr. pr. passager!

 • 100% gratis kompensationstjek
 • No cure, no pay
 • Hvis du bliver betalt, trækker vi et mindre gebyr fra, inden vi udbetaler dig.

Seneste artikler

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.