Større strejke i 11 tyske lufthavne

11 af Tysklands største lufthavne blev ramt af strejker torsdag d. 1. februar. Flere lufthavne måtte aflyse alle deres afgange, og op mod 200.000 passagerer var berørt. Den tyske fagforening Verdi varslede en endagsstrejke for sine medlemmer i sikkerhedskontrollen og bagagehåndteringen torsdag den 1. februar 2024. Mange fly blev derfor aflyst. Verdi havde opfordret ansatte i 11 lufthavne at nedlægge deres arbejde, da de mener, at de nuværende overenskomstforhandlinger er gået i stå. Kravet er blandt andet højere lønninger samt hurtigere overtidstillæg fra den første times overarbejde for de omkring 25.000 ansatte i lufthavnene. De kollektive forhandlinger genoptages den 6.-7. februar. Ifølge Lufthavnsforeningen ADV måtte mere end 200.000 passagerer ændre deres rejseplaner, da omkring 1.000 flyvninger blev aflyst grundet strejke. Både Norwegian og SAS havde flere afgange, der blev påvirket af den store tyske strejke.
Disse 11 lufthavne blev berørt af strejke torsdag:
 • Frankfurt
 • Berlin
 • Hamborg
 • Düsseldorf
 • Köln/Bonn
 • Bremen
 • Hannover
 • Leipzig
 • Dresden
 • Erfurt
 • Stuttgart
Lufthavnene i Berlin, Hamborg og Stuttgart måtte aflyse alle deres afgange torsdag, mens omkring 80 procent af planlagte fly til og fra Köln blev aflyst.

KEND DINE RETTIGHEDER SOM FLYPASSAGER

EU-Domstolen afgjorde i 2018, at flypassagerer har ret til kompensation, hvis det er flyselskabets egne ansatte, der strejker. Desværre står det anderledes til, når det er de ansatte i lufthavnen, der strejker, som i dette tilfælde. Strejken i de 11 lufthavne omfattes som en ekstraordinær omstændighed. Det vil sige, at det er uden for flyselskabet kontrol. Du har derfor ikke ret til kompensation i henhold til EU Forordning 261/2004. Du har dog stadig rettigheder, såsom at blive transporteret hurtigst muligt til din endelige destination. Ved forsinkelser på over to timer har du desuden ret til et gratis måltid. Hvis forsinkelser betyder, at du skal vente til dagen efter med at rejse, har du ret til et gratis hotelophold samt transport mellem lufthavn og hotel.

FÅ DIN BERETTIGEDE KOMPENSATION – LAD FLYPENGE BEHANDLE DIN SAG

Hos Flypenge gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe passagerer med at få deres rettigheder anerkendt af flyselskabet. Vores dygtige juridiske afdeling gennemgår din sag helt gratis. Der er ingen hævninger, forudbetalinger eller gebyrer. Vi behandler altid din sag om kompensation for flyforsinkelse som “no cure, no pay”. Det betyder, at du kun betaler et mindre beløb, hvis det lykkes os at vinde din sag. Alt du skal gøre er at indgive dine flyoplysninger i vores ansøgningsformular. Du kan finde formularen her. Hvis du er berettiget kompensation, tager vores team sig af resten for dig. Du kan altid kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget. Du kan læse meget mere om dine rettigheder i forbindelse med flystrejke i denne artikel.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €