Spar penge og undgå forsinkelser: De bedste dage at booke din flyrejse

Normalt er der mange fordele ved at være forberedt, særligt når det gælder flyrejser, hvor mange udfordringer kan opstå. Dog kan du ende med at betale flere penge for din rejse, hvis du er for velforberedt. Det fastslår den globale online rejseudbyder Expedia i en ny rapport. Der er mange bekymringer forbundet med en rejse, blandt andet at undgå forsinkelser og sikre sig den bedste billetpris. Hvilken dag er den bedste at booke sin flyrejse? Hvilken rejsedag er den billigste? Og kan man justere sine planer, så der er den laveste chance for at blive udsat for forsinkelser? Expedia, som er et af verdens største online rejsebureauer, har netop besvaret disse spørgsmål. Rapporten blev oprettet ved hjælp af millioner af data fra Airlines Reporting Corporation, en database, der registrerer billetsalg fra hundredvis af flyselskaber rundt om i verden. Heri giver de tips til, hvornår du bør booke din billet, de billigste rejsedatoer og de bedste tidspunkter at rejse, såfremt du vil undgå forstyrrelser.

Hvornår er det bedste tidspunkt at booke sin flyrejse?

Afhængigt af hvor du skal hen, kan booking af dine flyrejser på et bestemt tidspunkt spare dig penge. Men at være for godt forberedt på langdistancerejser kan faktisk koste dig extra. Omkring to til fire uger før din afrejse er det bedste tidspunkt at booke internationale flybilletter. Du kan også reducere omkostninger på din billet ved at købe dem på en søndag, mens fredage og lørdage er nogle af de dyreste dage at bestille. For indenrigsflyvninger skal du muligvis forberede dig lidt længere i forvejen. Billetter er generelt billigere omkring tre måneder før din planlagte rejsedato og stiger, når afrejsedatoen nærmer sig. Når du vælger, hvilken dag du rent faktisk skal rejse, har nogle dage også en tendens til at være billigere end andre. Fredage er generelt de billigste dage at rejse internationalt. Du kan spare omkring 20 procent på din billetpris. For indenrigsflyvninger er en lørdagsflyvning ofte den billigste løsning.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse for at undgå forsinkelser og aflysninger?

Mere end en tredjedel af de adspurgte i Tyskland sagde, at de følte sig stressede, selv i deres søgen efter en god flybilletpris. Men en af de største bekymringer blandt rejsende i år er truslen om forsinkelser og aflysninger, ifølge Expedias undersøgelser. 65 procent af befolkningen i Frankrig sagde, at det var deres største rejsebekymring - endnu mere end at miste et barn eller en ledsager i lufthavnen.
Så hvordan kan du undgå forstyrrelser, når du flyver? Svaret er at rejse tidligt på dagen.
Flyrejser mellem kl. 3 og 9 står over for mindst forstyrrelse, ifølge Expedia. Hvis du hader at skulle rejse tidligt og ender med at vælge et fly efter kl. 3, er der en meget større chance for, at det bliver aflyst. Ikke overraskende kan rejser i højsommermånederne såsom juni og juli også betyde, at du er mere tilbøjelig til at blive udsat for forsinkelser. Flyvninger uden for sæsonen er ikke kun billigere, men også mindre tilbøjelige til at blive forsinket eller aflyst. Forstyrrelserne er dog faldet betydeligt i forhold til sidste år. Den gennemsnitlige forsinkelseslængde ligger i øjeblikket på omkring 44 minutter i modsætning til de 239 minutter, som passagererne stod over for i 2022, ifølge Expedia.

De bedste flyrejsetips til at spare penge

Selvom alle disse oplysninger kan hjælpe dig med at spare penge, er prisen på en flyrejse mindre svingende, end den har været i tidligere år, skriver Expedia. Især internationale flyvninger har stabiliseret sig. Det betyder, at du ikke behøver at planlægge din rejse for lang tid i forvejen for at få den bedste pris. Og forskellige faktorer kan bestemme billetpriser på tværs af forskellige flyselskaber. Derfor er disse flyrejsetips ikke et stift sæt regler, der skal følges. Overvågning af billetpriser for det flyselskab, du vil rejse med, kan være din bedste mulighed. Du kan anvende flybilletprisagent, såsom Expedias egen, Kayak eller Skyscanner. En flybilletprisagent kan hjælpe dig med at holde overblik over de forskellige billetpriser, når de stiger og falder. Selv når du bruger disse værktøjer, er det værd at kontrollere, hvor meget flybilletten koster, hvis du booker den direkte hos flyselskabet, da dette faktisk kan være den bedste handel. Læs også om en rejse i skuldersæsonen kan spare dig for flyforsinkelser.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €