Start dit krav

Norges nye trappebro giver episk udsigt over Vøringsfossen

En spektakulær trappebro over naturskønne vandfald. De, der krydser den nye trappebro på deres rejse i Norge, vil blive mødt af en fantastisk udsigt.

Norge er berømt for sit landskab. I sine naturlige og idylliske omgivelser er det et imponerende syn at se de enorme mængder vand fra Hardangerviddas højfjeldsplateau falde til dalen Måbødalen.

Norges nye gangbro krydser en kløft 50 meter over Vøringsfossen-vandfaldet, som var den mest besøgte naturattraktion i Norge i 2018. Vøringsfossen ligger tæt på Eifjord i den østlige del af Vestland fylke i Norge, omkring 4,5 timers kørsel nordøst fra Oslo.

Norges nye trappebro giver episk udsigt over Vøringsfossen
Norges nye trappebro giver episk udsigt over Vøringsfossen-vandfaldet. Vøringsfossen-vandfaldet var den mest besøgte naturattraktion i Norge i 2018

Folk er kommet hertil i århundrede. I 1780’erne blev der bygget stentrapper for at gøre rejsen til vandfaldet lettere. Men det seneste projekt når et helt nyt niveau. Bogstaveligt talt. Fra nu af kan besøgende krydse vandfaldet på en trappebro højt over dalene.

Det tog 10 år at bygge den moderne gangbro

Den nyåbnede trappebro har en rækkevidde på 47 meter og hænger 50 meter over vandet, ifølge Fjord Norway. Den har været under konstruktion i over et årti. Dens designer er arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk, der udviklede hovedplanen for gangbroen tilbage i 2010.

Konstruktionen repræsenterer en lang tradition i at udforske lighedspunkterne mellem arkitektur, teknologi, infrastruktur og natur.

”Flere forhold har påvirket broens form,” fortalte Carl-Viggo Hølmebakk. “Konstruktionen skal være sikker og solid; broen skal forbindes med den gamle, historiske vej og landskabet; og selvfølgelig fremhæve udsigter og oplevelser.

Dens mest unikke funktion er imidlertid, at broen er opført på en skråning. Når du krydser den, går du op og ned ad i alt 99 trapper.

Norges nye trappebro giver episk udsigt over Vøringsfossen
De 99 trappetrin forbinder de to sider af den fantastiske Måbødalen sammen. Trappebroen har en spids vinkel, da de to sider af dalene, den forbinder, har en højdeforskel på 15 meter.

Carl-Viggo og hans team ønskede, at designet problemfrit skulle kombinere det naturlige miljø med den menneskeskabte gangbro. Derfor studerede de nøje det lokale landskab og scannede terrænet med digitalt udstyr for at sikre, at de ikke skadede miljøet.

Vøringsfossen er måske det mest kendte vandfald i Norge med dens store mængder vand, der falder 182 meter ned fra Hardangervidda til Måbødalen. Broen forbinder de to sider af dalen og giver besøgende et fugleperspektiv af vandfaldet.

Gangbroen er en del af et større projekt omkring området, som til sidst vil omfatte en tilgængelig gangsti og café. Den første fase af projektet blev afsluttet i 2018 og omfattede udsigtspunkter, stier, en parkeringsplads og servicefaciliteter nær Fossli Hotel, som ligger øverst ved vandfaldet.

Den tredje fase af projektet starter i 2021, og vil tilføje nye udsigtsposter og stier samt et toilet. Det følgende år er der desuden planer om en café på stedet, men frem til da er gangbroen åben til dit næste besøg i Norges fjorde, hvis du altså tør at krydse den.

Den blev åbnet af den norske offentlige vejadministration som en ny naturattraktion for norske naturskønne ruter. For yderligere information om området, se Visit Norges hjemmeside her.

Læs også om Norges smukke nye vandrehytter har udsigt over gletsjer.

Kategorier:Ikke-kategoriseret

Få din kompensation

Har du haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste 3 år? Få op til 4.500 kr. pr. passager!

  • 100% gratis kompensationstjek
  • No cure, no pay
  • Hvis du bliver betalt, trækker vi et mindre gebyr fra, inden vi udbetaler dig.

Seneste artikler

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.