Her skal du rejse til for at se det klareste stjernebillede

Du skal pakke en varm jakke, hvis du vil have den klareste udsigt over nattehimmelens stjernebillede.

Dome A eller Dome Argus er ifølge et internationalt forskerhold det ideelle sted at se himlens stjerner klart fra Jorden. Dome A er den højeste iskuppel på det Antarktis plateau 1.200 kilometer inde i landet. Et teleskop beliggende på denne fjerntliggende placering, der antages at være det naturligt koldeste sted på Jorden, giver en klarere og bedre udsigt over nattehimlen end det samme teleskop et andet sted på Jorden.

"Et teleskop placeret ved Dome A kan overgå et lignende teleskop placeret på ethvert andet observatorium på Jorden," sagde University of British Columbia astronom Paul Hickson, en medforfatter til undersøgelsen.

En ny undersøgelse har fundet det bedste sted på Jorden at se himlens stjernebillede.

"Kombinationen af ​​den store højde, lave temperatur, lange perioder med kontinuerligt mørke og en usædvanligt stabil atmosfære gør Dome A til et meget attraktivt sted for optisk og infrarød astronomi. Et teleskop placeret der vil have skarpere billeder og kan opdage svagere genstande," tilføjede Hickson.

Den kølige beliggenhed, der ligger omtrent midt mellem Sydpolen og den østlige kyst af Antarktis ca. 1.200 kilometer inde i landet og med en højde på 4 kilometer, er et ideelt observationssted af flere årsager.

For det første er der meget svag turbulens. I astronomi kan atmosfærisk turbulens drastisk reducere et teleskopets billedkvalitet. Det får stjerner til at "glimte", hvorved skrapheden i teleskopets billede forringes. I astronomi bruges begrebet "seeing" til at beskrive skrapheden i et teleskopisk billede. Dårlig ” seeing” er et resultat af turbulens i den nedre atmosfære. En lav grad af turbulens giver god ” seeing”, og ved Dome A er den temmelig lav.

Mens observatorier på steder langs ækvator, herunder Chile og Hawaii, har "seeing" målinger mellem 0,6 og 0,8 buesekunder, så har Antarktis typisk meget lavere intervaller. F.eks. Har Dome C, en anden placering i Antarktis, et "seeing" interval mellem 0,23 og 0,36 buesekunder.

Det klareste Stjernebillede kan ses uden forvrængede glimt fra Dome A eller Dome Argus på Antarktis.

Men forfatterne vurderer i denne undersøgelse, at den laveste del af atmosfæren er tyndere ved Dome A end ved Dome C. På grund af denne forskel beregner forskerne, at Dome A har nattetid, der spænder fra 0,31 til så lavt som 0,13 buesekunder, hvilket er forbløffende lavt.

Forskerne fandt ud af, at målingerne, der blev taget fra Dome A, der blev taget i en højde på 8 meter, var meget bedre end målingerne fra Dome C, som blev taget i en højde på både på 8 meter og endnu højere oppe ved 20 meter.

Men ved de ekstremt lave temperaturer er frost et problem, der præsenterer sig for astronomer, der ønsker at sætte et teleskop op på stedet. Forskerholdet mener dog, at Dome A, på trods af de tekniske vanskeligheder, der dukker op på et så fjernt og koldt sted, giver et temmelig spektakulært himmelsyn.

Forskerne var i stand til at udføre teleskopisk arbejde i Antarktis uden problemer i syv måneder. De mener, at andre instrumenter kunne modstå de antarktiske temperaturer, som er så lavt som −90 ° C til −98 ° C.

Læs også om nyt turistfirma vil gøre rummet tilgængelig for alle.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €