De travleste og roligste rejsedage i lufthavnen

Det er skønt at rejse med fly, særligt hvis lufthavnen ikke er proppet med mennesker. Der er tid til at shoppe toldfrit, snuppe en bid mad og måske endda slappe af i loungen. Men der er ikke noget mere frustrerende end at ankomme i lufthavnen, kun for at opdage, at køen til bagageaflevering, check-in-skrankerne og sikkerhedskontrollen er så lange, at du ender med at sprinte til din gate. Så hvilke dage skal du undgå at rejse med fly, hvis du vil have lufthavnen for dig selv?

Weekend versus hverdage

Tirsdag og onsdag er dog ofte mindre travle rejsedage. Dette skyldes, at man er nødt til at tage flere fridage fra arbejde for at flyve midt i ugen, hvilket folk normalt er tilbageholdende med at gøre. Derfor er disse dage også ofte er billigere. I modsætning hertil er det typisk dyrere og travlere at rejse tæt på eller i weekenden. Weekendrejser starter ofte på fredage og slutter søndage eller mandage. Samtidig rejser passagerer, der pendler hver uge til arbejde, også mandage og fredage for at vende hjem i weekenden. Som sådan kan søndage være travle, da forretningsrejsende forsøger at få et forspring i den kommende uge. På samme måde har folk, der rejser på længere ferier, tendens til at rejse i weekenden for at maksimere ferietiden. Fredag aften og lørdag morgen kan nogle lufthavne være travlere end nogensinde. Det anbefales derfor at rejse før kl. 4 om fredagen, hvis du vil rejse i weekenden. Weekendflyvninger er mere efterspurgte og efterfølgende dyrere.

Den bedste tid

Har du ikke mulighed for at rejse på en af de mere stille dage, er det din bedste mulighed at stå tidligt op. Der er mere ro i lufthavnen på en flyvning før kl. 8, hvilket betyder, at du skal ankomme omkring kl. 6 i lufthavnen. Dette skyldes, at færre mennesker gider eller foretrækker at rejse så tidligt. Det er dog ikke mennesker, der kan fungere så tidligt. Hvis du er mere en natteravn, kan du også vælge at flyve sent. Natten kan dog være travlere end morgen, da mange mennesker, der flyver for erhvervslivet, flyver natten over for at ankomme i tide til møder næste dag. Så mens du bliver nødt til at håndtere flere rejsende, er de mere tilbøjelige til at være hyppige flyers, der er vant til lufthavnsrutinen, hvilket reducerer overbelastning. Læs også om hvordan du bevarer feriestemningen trods kaos i lufthavnen.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €