Biden præsenterer nyt lovforslag om kompensation for flyaflysninger og forsinkelser i USA

Tre tyske lufthavne rammes af strejke torsdag den 20. april og fredag den 21.april.  Alene i Hamborg Lufthavn forventes strejken at påvirke 80.000 passagerers flyrejse. Lufthavnene i Hamborg, Düsseldorf og Köln-Bonn i Köln vil blive ramt af arbejdsnedlæggelse torsdag og fredag som følge af strejke blandt sikkerhedspersonalet. Det skriver den tyske fagforening Verdi, der blandt andet repræsenterer ansatte inden for luftfartssikkerhed. Ifølge Reuters vil lufthavnen i Hamburg aflyse alle afgange torsdag og fredag eller flyve fra lufthavnen uden passagerer.

Nationale og internationale flyrejser vil blive berørt

Der er risiko for længere ventetider, herunder flyforsinkelser eller aflysninger i de tre tyske lufthavne. I alt vil omkring 700 flyafgange blive aflyst, og mere end 80.000 rejsende på både nationale og internationale flyvninger vil blive berørt. Som i tidligere tilfælde kan forstyrrelser i flytrafikken i andre lufthavne ikke udelukkes som følge af strejken. I mellemtiden har Hamborg Lufthavn meddelt, at alle afgange torsdag og fredag vil blive aflyst på grund af strejken. Düsseldorf Lufthavn beder passagererne om at begrænse deres håndbagage til et minimum for at fremskynde screeningen i sikkerhedskontrollen. Passagerer, der har booket en flyvning torsdag eller fredag, opfordres til at holde sig opdateret med deres flyselskab eller rejsearrangør om status for deres fly, før de ankommer til lufthavnen.

Tyske togansatte strejker i myldretiden fredag

Den tyske togdrift vil også blive ramt af strejke. Jernbane- og transportforbundet, EVG, har indkaldt til landsdækkende strejke fredag den 21. april. Mellem kl. 3 og 11 vil alle toge i Tyskland holde stille. EVG repræsenterer 230.000 ansatte i omkring 50 transportvirksomheder. Fagforeningen kræver en lønstigning på 12 procent til sine medlemmer for at kompensere for den stigende inflation. Blandt de strejkende er personalet ved de tyske statsbaner, Deutsche Bahn. Deutsche Bahn kører langdistancetog, samt S-Bahn tjenester og regionale tog i Tyskland. Rejsende og pendlere skal forvente forsinkelser hele dagen. Mens lokale og regionale tjenester som S-Bahn og regionaltog burde være tilbage til normal drift forholdsvist hurtigt, vil mange langdistancetog sandsynligvis ikke køre normalt igen før omkring kl. 13 fredag. Ifølge næstformanden for EVG, Cosima Ingenschay, er formålet med den korte varsel for strejken, at "tilskynde arbejdsgiverne til at fremlægge rimelige forslag" under lønforhandlingerne. "Hvis det ikke sker, er vi nødt til at overveje mere omfattende strejker," sagde hun. Den seneste strejke den 27. marts 2023 lammede store dele af Tysklands transportsektor, herunder lufthavne, i 24 timer. Der var det EVG og Verdi, der sammen opfordrede til strejke.

Du kan være berettiget kompensation 

Passagerer, der oplever forsinkelse som følge af strejken, kan være berettiget kompensation – uanset om det er for mad, nye billetter eller indkvartering. Sørg derfor for at gemme kvitteringer for evt. uventede omkostninger. Hos Flypenge gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe passagerer med at få deres rettigheder anerkendt. Du kan altid kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget. Læs også om flystrejke – dine rettigheder, hvis flyet bliver aflyst eller forsinket.

Asta har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 467 €

Cecilie har fløjet med EasyJet og har modtaget: 388 €

Bent har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 623 €

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Ida har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Lars har fløjet med Ryanair og har modtaget: 383 €

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.246 €

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 958 €

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 388 €

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 623 €

Eva har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 582 €

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 194 €

Maja har fløjet med KLM og har modtaget: 623 €

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 623 €