Verden får snart et nyt land- navnet er Bougainville

Verden får snart et nyt land- navnet er Bougainville

Hvis dit nytårsforsæt er at besøge alle lande i verden, så er listen ved at blive lidt længere. Efter at beboere i Bougainville, en øgruppe i det sydlige Stillehav, den 11. december 2019 stemte for at adskille sig fra Papua Ny Guinea, ser det ud til at øerne snart er det nyeste land i verden.

I den skelsættende folkeafstemning i sidste måned stemte hele 98 % af de stemmeberettigede beboere for at gøre Bougainville uafhængig fra Papua Ny Guinea (PNG). Selvom resultatet ikke automatisk gør Bougainville uafhængig, så betyder det alligevel, at øen snart kan blive det 194 anerkendte selvstændige land i verden.

Inden du finder dit pas frem og bestiller flybilletter, så er der nogle ting, du bør vide om Bougainville.

Bougainville er en region i Solomon Sea i Stillehavet, der består af vulkanaske øer og atoller nord for Queensland, Australien og 1.200 km øst for Papua Ny Guinea. Øgruppen er ganske lille, 9.300 kvadratkilometer, og har en befolkning på 250.000 mennesker, hvoraf de fleste bor på en af de to største øer Bougainville Island og Buka Island.

Verden får snart et nyt land- navnet er Bougainville
Bougainville er ganske lille. Landet dækker et areal på 9.300 kvadratkilometer, hvilket svarer til halvdelen af Fijis areal. Danmark er til yderligere sammenligning næsten fem gange så stort i forhold til Bougainville. Danmark rummer et areal på 42.933 kvadratkilometer.

Kan du finde Bougainville på kortet?

Byen Buka er den administrative hovedstad og den mest udviklede by med butikker, barer, restauranter, små pensionater og et turistinformationskontor, skønt øen ikke har mange seværdigheder rettet mod turister.

Bougainville blomster af skønhed

Bougainville har imidlertid en overflod af naturlig skønhed og har potentialet til at blive en af de mest populære økoturistdestinationer med sin tætte skov, krystalklare laguner, vandfald, huler, smukke strande og bjerge. Det meste af øen er sikkert at udforske efter den ni år lange borgerkrig sluttede i 1998. Det er dog ikke let at komme hertil og heller ej at navigere i den lokale infrastruktur. Den nemmeste måde at se og opleve øen på er ved at leje en bil.

Øen er hjemsted for smukke kystbyer såsom Tinputz, hvor du kan deltage i arrangere guidede vandreture til Namotoa Crater Lake og Mount Balbi. Længere sydpå findes Arawa, en region, der er særligt populær blandt fuglekikkere, vandrere, cyklister og dykkere.

Verden får snart et nyt land- navnet er Bougainville
Den smukke Victoriakrondue (Victoria crowned pigeon) viser stolt sin elegante blå blondelignende kam af fjer. Øjnene er smukke røde. Papua Ny Guinea og Bougainville blomster af skønhed med et paradis af mærkværdige arter, herunder den smukke lille due. Papua Ny Guineas og Bougainvilles skove og floder tilhører de områder i verden med den største biodiversitet.

Den bedste måde at få adgang til regionen er med båd fra en af de nærliggende Solomonøer til Buka Island eller med fly fra Port Moresby i Papua Ny Guinea. I øjeblikket er der ingen hård grænse mellem Papua Ny Guinea og Bougainville, så du behøver ikke at bekymre dig om told eller visum, når du rejser mellem de to lande. Paua Ny Guinea har et visum ved ankomst til en række lande, herunder USA, Canada, Storbritannien, Irland, Japan, Frankrig og Tyskland, som i øjeblikket også kan bruges til at besøge Bougainville.

Verden får snart et nyt land- navnet er Bougainville
Landsbyboere bruger kanoer lavet af et udhulede træ til at transportere passagerer fra et besøgende skib op ad floden til deres landsby, hvor de vil fremvise en velkomstdans.

En 10 år lang borgerkrig dræbte store dele af befolkningen

Australske tropper beslaglagde Bougainville sammen med andre tyske områder i Papua Ny Guinea, da første verdens krig rasede op. Bougainville var i 60 år frem under australsk herredømme. I 1975 blev Bougainville en del af Papua Ny Guinea.

Efter oprettelsen af ​​Panguna Mine, hvad der skulle have været den største kobbermine i verden, begyndte stridigheder om både de miljømæssige og sociale konsekvenser. 

Dette udløste til sidst tale om uafhængighed, ledet af Bougainville Revolutionary Army. Da Papua New Guinea Defense Force trådte ind for at stoppe den, brød borgerkrigen hurtigt ud. Krigen i Bougainville er blevet anerkendt som en af ​​de blodigste, mest dødelige og mest destruktive konflikter i det sydlige Stillehav siden anden verdenskrig. Selvom det nøjagtige antal bortkomne er ukendt, anslås det, at mellem 10.000 – 15.000 mennesker fra Bougainville mistede deres liv, og over 60.000 blev fordrevet. Med en befolkning på under 200.000 påvirkede dette regionernes fremtid markant. Den over 10 år lange borgerkrig sluttede i 1998.

 Ved særlige lejligheder maler mændene deres ansigter med Digaso-olie produceret af karaotreet. Denne tyktflydende sorte olie blandes med kulfarve og plantefarvestoffer og bruges som kropsmaling til ceremonier og ritualer.  Farven sort er traditionelt forbeholdt krigere, rød til modne mænd og gul til indviede.
Ved særlige lejligheder maler mændene deres ansigter med Digaso-olie produceret af karaotreet. Denne tyktflydende sorte olie blandes med kulfarve og plantefarvestoffer og bruges som kropsmaling til ceremonier og ritualer. Farven sort er traditionelt forbeholdt krigere, rød til modne mænd og gul til indviede.

Papua Ny Guinea prøvede under borgerkrigen at hyre britiske og sydafrikanske lejesoldater til at nedkæmpe oprørerne. Dette har skabt en udbredt mistillid blandt indbyggerne i Bougainville og i Papua Ny Guinea.

Er Bougainville klar til at stå på egne ben?

Bougainville har været en del af Papua Guinea siden 1975 og har været under både tysk, japansk og australsk herredømme. Øgruppen er opkaldt efter den franske opdagelsesrejsende Louis Antoine de Bougainville, der var den første europæer, der skabte kontakt med øgruppen i 1768.

Der går sandsynligvis nogen tid før Bougainville står på egne ben, selvom uafhængighedsprocessen er sat i gang. Havde der kun været et mindre flertal på 55 eller 65 procent, kunne Papua Ny Guinea -regeringen have fundet en måde at retfærdiggøre at strække uafhængighedsprocessen ud og lade forhandlingsperioden vare i år eller årtier. Men med et så fænomenalt flertal er det meget sværere for dem at gøre det.

Premierministeren James Marape udtrykte i forbindelse med valgresultatet, at der forud venter en svær proces hvor både Bougainvilles ønske om selvstændighed og Papua Ny Guineas ønske om nationalt fællesskab skal værdsættes. Om Bougainville er klar til at løsrive sig må tiden vise.

Verden får snart et nyt land

Der går sandsynligvis nogen tid før Bougainville står på egne ben, selvom uafhængighedsprocessen er sat i gang. Men er du en eventyrsulten rejsende, der hunger efter nye oplevelser og steder at udforske i 2020, så bør du rejse til Bougainville i den nærmeste fremtid. I mellemtiden kan du læse om 8 smukke steder i verden, der desværre forsvinder inden 2050.

Asta Sahl har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie F. har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent Kjær har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida Johanne har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars Peter Kruse har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva Gaarsdal har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja Thejlmann har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.

© Copyright 2015 - 2018 Flypenge.dk
Firma adresse: Vestergade 18 E, 1456 København K, KBH, DK | Tel: 44224080 | Email: info@flypenge.dk.
Flypenge.dk | CVR 34593833 | Åbningstider &
Flypenge.dk Rated 4.9 / 5 based on 85 reviews. | Review Flypenge.dk