Skal dit kæledyr med på ferie? Tips til en sikker flyrejse

Kæledyr

Skal din bedste pelsede ven med på din flyrejse? Så findes der et par tips, som er værd at overveje før du går ombord med dit kæledyr.

Der findes flyselskaber som tillader kæledyr i flykabinen, der findes dem som kun tillader dyr i lastrummet og så findes der dem som slet ikke vil se skyggen af et hundehår. Lige på nær servicehunde som eksempelvis hjælper en blind passager.

Det kan være en kompliceret og omfattende proces at rejse med et kæledyr – særligt når det angår flyrejser. 

Læs hvordan dit kæledyr får en sikker og komfortable rejse, hvad end den er i flykabinen eller i lastrummet.

Ting du skal huske, når du rejser med dit kæledyr

Før din flyrejse skal du have godkendt transportkassen, som dit kæledyr skal opholde sig i, af flyselskabet. Gør det i god tid, så du er sikker på at I ikke bliver afvist ved gaten.

Derudover skal du medbring rejsedokumentet for dyret samt sundhedscertifikat fra dyrlægen.

For hvert flyselskab har du brug for et sundhedscertifikat fra din dyrlæge inden for 10 dage efter afrejse. Er din rejse over 10 dage, så skal du have et andet certifikat til din destination.

Nogle lande har desuden forskellige krav i forhold til udenlandske dyr. Du skal derfor sørge for at have alle nødvendige informationer, inden du går ombord på flyet.

Kæledyr Kat

Bemærk, at du normalt bliver nødt til at planlægge dit kæledyrs rejse med flyselskabet 14 dage i forvejen, da der er et begrænset antal pladser til kæledyr pr. fly. 

De fleste flyselskaber opkræver mellem 500 og 1000 kr. for et kæledyr ombord på flyet.

Du skal desuden være opmærksom på, at mange flyselskaber har restriktioner i forhold til visse racer. Flyrejser kan være særligt farlige for dyr med forkortet kranie, også kaldet brachycephalt syndrom. Bulldogs, mops og persiske katte er pga. deres korte næsepassager særligt sårbare over for iltmangel og hedeslag. Mange flyselskaber tillader dig derfor ikke at rejse med disse dyr.

Sådan rejser du med dit kæledyr i flykabinen

Kæledyr

Det er bedst for dit kæledyr at være i flykabinen med dig. De fleste flyselskaber giver dig mulighed for at tage en kat eller en lille hund med i flykabinen mod et ekstra gebyr. Men du skal ringe til flyselskabet i god tid i forvejen; der er grænser for antallet af tilladte dyr i flykabinen.

Hvis du transporterer din hund, skal du sørge for, at de opfylder størrelseskravene.

Dit kæledyr skal kunne være under flysædet foran dig. Ved nogle af de større flyselskaber er det din eneste mulighed. Disse flyselskaber tillader overhovedet ikke kæledyr i lasten. Så længe dit kæledyr kan rejse sig og dreje rundt i en flygodkendt transportkasse, der passer under sædet foran dig, kan din pelsede ven rejse med dig. 

Nogle luftfartsselskaber har begrænsninger i førsteklasse. Så undersøg flyselskabet, inden du booker din billet.

Den klare ulempe ved kabinen er, at dyret skal være meget lille. Mange voksne katte og endda nogle små hunde er for store til at være under flysædet.

Sådan rejser du med dit kæledyr i lastrummet

Kæledyr hund sikker

Mens de fleste dyr, der rejser i lastrummet af fly har det fint, skal du være opmærksom på, at nogle dyr såres eller mistes på kommercielle flyvninger hvert år. For høje eller kolde temperaturer, dårlig ventilation og usikker håndtering er ofte skylden.

Du bør som forbruger altid undersøge ethvert flyselskab, inden du vælger at flyve med dit dyr i et lastrum.

Hvis dit kæledyr skal rejse i lastrummet, så kan du øge chancerne for en sikker flyvning ved at følge disse tip.

Vælg et fly som flyver direkte til din destination. Du undgår på den måde de fejl, der kan opstå, når flyselskaberne videreføre dit kæledyr fra et fly til et andet.

Rejs med samme fly som dit kæledyr, såfremt det er muligt. Spørg flyselskabet om du kan få lov til at se dit kæledyr blive placeret på flyet i lasten.

Når du går ombord på flyet, skal du underrette kaptajnen og mindst én stewardesse om, at dit kæledyr er på rejse i lastrummet. Hvis kaptajnen ved, at der er dyr ombord, kan de tage særlige forholdsregler.

Du må ikke under nogle omstændigheder have et dyr med forkortet kranie i flyets last.

Hvis du rejser i sommer-eller vintermånederne, skal du være ekstra opmærksom, når du booker flybilletter. Det er bedre at flyve tidlig morgen eller sen aften om sommeren; eftermiddagsflyvninger er bedre om vinteren.

Pas på dit kæledyr med ID. Fastgør to identifikationsmærkater på transportskassen og på dyret: ID med dit navn og private adresse og telefonnummer samt et midlertidigt rejse-id med den adresse og det telefonnummer, hvor du eller en kontaktperson kan kontaktes.

Fastgør et rejsemærkat til flyselskabet. Du skal skrive dit navn, din permanente adresse og telefonnummer, den endelige destination, og hvor du eller en kontaktperson kan kontaktes, så snart flyet ankommer.

Sørg for, at dit kæledyrs negle er klippet

Giv dit kæledyr mindst en måned før afgang til at blive fortrolig med lufthavnen. Det vil minimere deres stress under rejsen.

Giv ikke dine kæledyr beroligende midler. Medmindre de er ordineret af din dyrlæge. Sørg for, at din dyrlæge forstår, at recepten er til flyrejsen.

Du må ikke fodre dit kæledyr i fire til seks timer før flyrejsen. Du kan dog give dem små mængder vand. Hvis det er muligt, sæt lidt isterninger i en vandbakke fastgjort til indersiden af dit kæledyrs kasse. En fuld vandskål vil spilde og forårsage ubehag.

Fly ikke med dit kæledyr i travle rejseperioder såsom sommerferien og juleferien. Dit kæledyr er mere tilbøjelige til at gennemgå grov håndtering i hektiske rejseperioder.

Medbring et fotografi af dit kæledyr. Hvis dit kæledyr går tabt under rejsen, vil et fotografi gøre det meget lettere for flyselskabets medarbejdere at efterlyse det.

Når du ankommer til din destination, skal du åbne transportkassen, så snart du er et sikkert sted og undersøge dit dyr. Hvis noget synes forkert, så tag med det samme dit kæledyr til en dyrlæge. Få resultaterne af undersøgelsen skriftligt, herunder dato og klokkeslæt.

Læs også om luft i flyet virkelig gør dig syg.

Asta Sahl har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie F. har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent Kjær har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida Johanne har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars Peter Kruse har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva Gaarsdal har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja Thejlmann har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.

© Copyright 2015 - 2018 Flypenge.dk
Firma adresse: Vestergade 18 E, 1456 København K, KBH, DK | Tel: 44224080 | Email: info@flypenge.dk.
Flypenge.dk | CVR 34593833 | Åbningstider &
Flypenge.dk Rated 4.9 / 5 based on 85 reviews. | Review Flypenge.dk