Ekspertstrategierne imod aerofobi – frygten for at flyve

aerofobi

Først og fremmest er det vigtigt at anerkende at aerofobi, som mange andre fobier, er en irrationel frygt for noget som slet ikke er farligt. Men derfor betyder det ikke at frygten ikke eksisterer. Den er meget réel og eksisterer som en grund til at mange folk, ikke tør flyve.

Såfremt du, eller nogen du kender har en ekstrem fobi, så anbefales det at du søger kognitiv terapeutisk behandling som en langtidsvarig – endda permanent løsning på din fobi og angst.

Genkend din fobi

At finde ud af, hvad der udløser din frygt i første omgang, er et vigtigt første skridt hen imod erobring af flyveangst.

Forskellige aspekter ved at flyve kan udløse forskellige frygter afhængigt af personen – for eksempel kan en person være bange for turbulens og føle nervøs under en helt normal start, mens et individ med germafobiske tendenser kan være mere bekymret for spredning af bakterier i et rum af begrænset størrelse.

Det hjælper med at erkende, at din fobi er irrationel, men du skal være i stand til at præcisere årsagen til din frygt, inden du kan tage det næste skridt.

Frygten for angsten

Fællesnævneren for mere end 90 procent af folk med aerofobi, er at de frygter at de vil blive overvældede af angst under flyvningen. Med andre ord er angsten for angsten noget af det mest besværlige ved aerofobi.

Heldigvis vil dette også løses når du finder årsagen bag din angst skulle fremstå i første omgang.

Gør dig selv kendt med støjen i flyvekabinen

Du er ved at lande, og flyet rasler, ligesom begge hjul er ved at falde af – er det tid til panik? Nej, bærebagagen og ryglænsbordene skifter lidt – som de jo gør, hver gang flyet starter og lander. Nogle gange kræver det kun lidt information at bekæmpe angst. Læs de typiske stød og støj, der kan forekomme under en flyvning.

Det hjælper også at forstå, hvor strenge sikkerhedsforanstaltninger er for fly. For eksempel skal fly være i stand til at understøtte 1½ gang den maksimale belastning, det nogensinde vil bære, og forvitre miljøekstremer såsom 120-graders temperaturer. Vores angst bliver fodret med ”hvad hvis?” katastrofale tanker. Når du først er vidende, vil dine ‘hvad nu’ tanker være begrænset af fakta.

Tjek turbulens-udsigten

Selvom turbulens er en helt normal del af flyvningen – det sker, når flyet støder på normale vejrmønstre som luftstrømme eller skyer – kan ideen om at ryste i luften være meget foruroligende.

Turbcast (app på iTunes) blev designet af en pilot og analyserer vejrmønstre, som en pilot ville, hvilket giver flyerne et indblik i faktorer som luftlommer og tordenvejr, der kan forårsage turbulens i første omgang. Oversættelse: Jo mere du ved om, hvad der forårsager den rystende følelse, og hvor meget af den du kan forvente, mens du er i luften, desto mindre vil du være bange for den.

Læs mere om turbulens her.

Drop kaffen og vinen

Undgå både koffein og alkohol, da de kan gøre dig mere dehydreret under flyvningen, samt forværre angstproblemer.

Nervøse flyvere skal undgå en tilsyneladende trøstende alkoholisk drik, da alkohol også kan gøre det sværere for din krop at tilpasse sig at blive luftbåren og få en ubehagelig bane af jetlag. Vælg i stedet for vand og et let måltid før flugt, eller medbring en let snack som gulerodspinde, nødder eller et æble for at holde dig næret.

Læs også om det er sandt, at du bliver hurtigere fuld på flyet.

Du kan læse mere om angst og aerofobi i denne artikel.

Noget af det der især kan få gøre en flyvetur til en ubehagelig flyvetur, er hvis dit fly er forsinket, overbooket eller helt aflyst – I det tilfælde kan du dog sandsynligvis få en form for flykompensation.

Tjek på flypenge.dk om du er berettiget til kompensation, i dag!

Asta Sahl har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 3.485,00 kr.

Cecilie F. har fløjet med EasyJet og har modtaget: 2.900,00 kr.

Bent Kjær har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Tommy har fløjet med EasyJet og har modtaget: 4.650,00 kr.

Thea har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Ida Johanne har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Lars Peter Kruse har fløjet med Ryanair og har modtaget: 2.860,00 kr.

Leif har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 9.300,00 kr.

Henrik har fløjet med Ryanair og har modtaget: 7.150,00 kr.

Jákup har fløjet med British Airways og har modtaget: 2.900,00 kr.

Jan har fløjet med Scandinavian Airlines System og har modtaget: 4.650,00 kr.

Eva Gaarsdal har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.350,00 kr.

Anna Sofie har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 1.450,00 kr.

Maja Thejlmann har fløjet med KLM og har modtaget: 4.650,00 kr.

Linda har fløjet med Norwegian Air Shuttle og har modtaget: 4.650,00 kr.

© Copyright 2015 - 2018 Flypenge.dk
Firma adresse: Vestergade 18 E, 1456 København K, KBH, DK | Tel: 44224080 | Email: info@flypenge.dk.
Flypenge.dk | CVR 34593833 | Åbningstider &
Flypenge.dk Rated 4.9 / 5 based on 85 reviews. | Review Flypenge.dk